Yozgat'ın sırrını Bozdağ açıkladı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ "Yozgat yabancılara toprak satışında rekortmen" haberlerine tepki gösterdi. Tepkisini Twitter hesabından açıklama yapan Bozdağ, "Çifte vatandaş olan ve Yozgat'taki tapu kayıtlarında 'yabancı' olarak görülen kişiler 'Ahmet', 'Ali' gibi bizim insanlarımızdır" dedi.

Yayınlanma: 05.02.2013 - 10:41
Abone Ol google-news

Yozgat'ın yabancılara toprak satışında rekor kırdığı haberleri tartışma yaratırken Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ konuya Twitter üzerinden açıklık getirdi. Bozdağ takipçilerine attığı mesajlarda şöyle dedi:

"Yozgat'ta yabancılara taşınmaz satışının çok görünmesinin nedeni, Yozgatlı olanların vatandaşlıktan çıkarak yabancı statüsüne geçmesidir. Bugün gazetelerde yabancılara en fazla taşınmaz satışının yapıldığı illerin başında Yozgat'ın olduğuna ilişkin haberler yer almaktadır. Yozgat'ta taşınmaz alan 'yabancı' kişiler yurtdışında yaşayan ve çifte vatandaşlık hakkını elde etmiş Yozgatlı hemşerilerimizdir. Çifte vatandaş olan ve Yozgat'taki tapu kayıtlarında 'yabancı' olarak görülen kişiler 'Ahmet', 'Ali' gibi bizim insanlarımızdır. Yozgat'lı hemşerilerimizin yurtdışında olmalarına rağmen memleketlerine sahip çıkmaları, yatırım yapmaları bizim için gurur kaynağıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler