YSK’yi takan yok!

YSK’nin, ‘seçmen oyunu etkilemediği sürece sorun yok’ dediği toplantıda Erdoğan resmen propaganda yaptı.

Yayınlanma: 07.08.2014 - 23:47
Abone Ol google-news

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiği 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şûrası için Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) izin istedi. Kurul, seçmenin oyunu etkilemediği sürece toplantının seçim yasakları kapsamına girmeyeceğine karar verdi. Ancak toplantıda Erdoğan, açık açık seçim propagandası yaptı.

Türkiye Ticaret ve Sanayi Şûrası, Başbakan Erdoğan ve 5 bakanın katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda düzenlendi. Salonun tamamının dolmaması üzerine kenar bölümler asansörlü paravanlarla kapatılarak boşluklar gizlendi. Şûra öncesinde YSK’ye başvuran TOBB, toplantının seçim propagandası yasakları kapsamına girip girmediği konusunda bilgi istedi. Başvuruyu değerlendiren YSK, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Yasa’nın ilgili hükümleri uyarınca, “seçmenin oyuna tesir etmek maksadına müteveccih (yönelik) olmadıkça, düzenlenecek toplantının yasaklar kapsamında değerlendirilmeyeceğine” oybirliğiyle karar verdi.

YSK’yi dinleyen kim

Ancak şûra toplantısında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, YSK kararını hiçe sayan bir konuşma yaptı. Konuşmasının büyük bölümünü cumhurbaşkanı seçimine ayıran Erdoğan, Köşk’e çıkması durumunda Türkiye’nin ekonomi politikalarının, çözüm sürecinin ve “paralel yapı” ile mücadelenin aynen süreceğini söyledi. “Seçilmiş bir cumhurbaşkanı ile seçilmiş hükümet el ele gelmek suretiyle Türkiye’yi çok daha hızla uçuşa geçirecektir” diyen Erdoğan, yöneticilerin değişebileceğini ancak partisinin ilkeler partisi olarak yoluna devam edeceğini söyledi. Paralel yapıyla mücadelenin Türkiye için milli güvenlik konusu olduğunu ifade eden Erdoğan, “Paralel yapının hedefi Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bir savcı çıkıp edep dışı devlet ahlakından öte bir başbakana saygısızlık yapabiliyorsa bu ülkede yargı artık şüpheleri üzerine çekmeye başlamış demektir” dedi.

‘Sert olmaya devam edeceğim’

Konuşmasında telefon dinlemelerine tepki gösteren Erdoğan, bakanlarla ve yabancı liderlerle yaptığı görüşmelerin dinlenerek servis edildiğini söylerken  ‘Tayyip Erdoğan çok sert’ diyorlar. Evet, sertim. Eğer bunlar böyle devam ederse ben de sert olmaya devam edeceğim” diye ekledi.

‘İşadamlarından haraç alınıyor’

Bazı işadamlarından haraç alındığını, birçok işadamının bu konuda konuşmaktan kaçındığını ifade eden Erdoğan, işadamlarına, “Konuşun, kimden ne aldılar, konuşun” çağrısında bulundu. Erdoğan,“CHP, MHP düşmanımın düşmanı dostumdur diyip bu vatan hainleriyle iş görüyorlar. Dün bizi sırtımızdan hançerlediler. Yarın ellerinden imkân gelirse şimdiki yol arkadaşlarını sırtından bıçaklayacaklar” dedi. Erdoğan, geçmişte CHP ve MHP içinde de milletvekillerinin izlendiğini, ifade ederken CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı, “Sayın Baykal, seni gözetleyenlerin de bunlar olduğunu anlamıyorsan sana yazıklar olsun. Seni gözetleyeneler de bunlar. Bu ihanet çetesiyle birlikte yürümek en başta kendine ihanettir” sözleriyle eleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler