‘Yücel’in Çiçekleri’ seyirciyle buluşacak

Cumhuriyet devrimlerinin eğitim alanındaki en önemli uygulamalarından Köy Enstitüleri’ni beyaz perdeye taşıyan yönetmenliğini ve senaryosunu Cengiz Özkarabekir’in yaptığı ‘Yücel’in Çiçekleri’ belgesel filminin galası 23 Kasım’da saat 21.00’de Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde (BAKSM) yapılacak.

Yayınlanma: 12.11.2018 - 23:19
Abone Ol google-news

BAKSM açılış etkinlikleri kapsamında, Hasan Âli Yücel, İsmail Hakkı Tonguç ve Köy Enstitüleri Fotoğraf Sergisi açılacak. 110 fotoğraftan oluşan sergi, 2 ay süreyle sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Gazeteci Deniz Bayramoğlu’nun moderatörlüğünde saat 19.00’da gerçekleşecek olan ‘Hasan Âli Yücel, İsmail Hakkı Tonguç ve Köy Enstitüleri’ konulu söyleşide ise Yücel’in kızı Gülümser Yücel ve filmin danışmanlığını yapan Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Yücel’i, Tonguç’u ve Köy Enstitüleri’ni anlatacak.

Fotoğraf ve video arşivinin kullanıldığı belgeselin bazı sahnelerinde Hasan Âli Yücel’in orjinal eşyaları da kullanıldı. Atatürk’ü Mahir Günşiray’ın, İsmail Hakkı Tonguç’u Muhammet Uzuner’in canlandırdığı filmde Hasan Âli Yücel’in çocukluğunu Ege Şenoğul, gençliğini Kutay Şahin, yetişkin dönemini ise Mehmet Tokat oynadı. Müziklerini Cahit Berkay ve Altuğ Öncü’nün yaptığı filmi, İsmail Hakkı Tonguç’u canlandıran ünlü isim Muhammet Uzuner seslendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler