Yunan ordusunda görev değişimi

Yunanistan'da, ordunun üst komuta kademesinde görev değişimi yapıldı.

Yayınlanma: 01.11.2011 - 21:04
Abone Ol google-news

Yunan medyası, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Beglitis'in, bugün gerçekleştirilen Dış İlişkiler ve Savunma Konseyi (KYSEA) toplantısı öncesinde Genelkurmay Başkanı Yannis Yango ile Kara Kuvetleri Komutanı Frango Franguli ve Hava Kuvvetleri Komutanı Vasili Klokoza'yı bürosuna çağırarak görevlerine son verdiğini bildirdiğini duyurdu.

Haberlerde, KYSEA'nın kararıyla ordu yönetiminde yapılan değişiklikler çerçevesinde, genelkurmay başkanlığına eski 3. ordu komutanı korgeneral Mihail Kostarakos'un, kara kuvvetleri komutanlığına eski 4. ordu komutanı korgeneral Kostantinos Zazias'ın, hava kuvvetleri komutanlığına hava korgenerali Antonis Çadirakis'in ve deniz kuvvetleri komutanlığına donanma komutanı Kozmas Hristidis'in getirildiği bildirildi.

Savunma Bakanı Beglitis'in, ''Değişiklilerin daha önce ağustos ayında yapılmasının planlandığını ancak, Türkiye ile olan sorunlar ve gerginlikler nedeniyle ertelendiğini'' söylediği belirtildi.

Bu arada, hükümetin ordunun üst kademesinde ani değişiklik yapma kararı muhalefet partileri tarafından sert tepkiyle karşılandı.

Siyasi partiler, yaptıkları açıklamalarda, ''antidemokratik'' olarak nitelendirdikleri değişiklikleri tanımayacaklarını belirtirken, hükümetin, ülkenin siyasi bir kriz içinde bulunduğu bir dönemde neden böyle bir karar alma ihtiyacını duyduğunu açıkça ifade etmesini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler