Yunan polisi suçluyu arıyor

Yunanistan'ın başkenti Atina'da dün gece bir polis karakolunun hedef alındığı ve biri ağır 6 polisin yaralandığı saldırının, ''Devrimci Mücadele'' adlı terör örgütü tarafından düzenlendiği olasılığı üzerinde durulduğu bildirildi.

Yayınlanma: 28.10.2009 - 12:34
Abone Ol google-news

Yunan basını, kentin kuzeyindeki Agia Paraskevi semtinde meydana gelen olayda, semt karakolu önüne gelerek, AK-47 Kalaşnikov tipi olduğu sanılan otomatik silah ile ateş açan motosikletli kişilerin, yaşları 20 ila 25 arasında değişen birisi kadın 6 polisi yaraladıklarını duyurduğu haberlerinde, saldırının daha önce de polis noktalarını hedef alan Devrimci Mücadele'yi akla getirdiği değerlendirmesinde bulundu.

Terörle Mücadele ekiplerince karakol önünde yapılan incelemelerde, 90 kadar boş mermi kovanı bulunduğu belirtilen haberlerde, saldırganların kullandığı, çalıntı oldukları belirlenen motosikletlerin ise Halandri semti metro istasyonu yakınında terk edilmiş olarak bulunduğu kaydedildi.

Örgüt son olarak 2 Eylül'de Atina borsa binası yakınlarına patlayıcı yerleştirmişti.
Atina'da yayımlanan haftalık Pondiki gazetesine bildiri gönderen örgütün, borsanın önüne park edilmiş, sonradan çalıntı olduğu anlaşılan bir araca bomba yerleştirerek düzenlenen saldırıyı üstlendiği bildirilmişti.

Saldırıda olay yerinden geçmekte olan, kimliği açıklanmayan bir kadın yaralanmış, borsa binasında ve çevrede ciddi maddi hasar meydana gelmişti.

Atina'da 19 Mart'ta Emniyet Genel Müdürlüğü (GADA) binası yakınında yine bomba yüklü araç kullanılarak yapılan saldırıdan da sorumlu olan ''Devrimci Mücadele'', 9 Mart'ta da Atina'nın Filothei semtindeki Citibank şubesine uzaktan kumandalı patlayıcı yerleştirmişti.
Hiçbir üyesi yakalanamayan Devrimci Mücadele, bombalı saldırıların süreceği tehdidinde de bulunmuştu.

Örgüt, ayrıca 3 Şubat'ta Atina'da bir polis karakoluna düzenlenen silahlı saldırıyı üstlenmişti. 5 Ocak'ta ise Çevik Kuvvet (MAT) ekibine silahlı saldırıda bulunarak bir polis memurunu ağır yaralayan örgüt, 23 Aralık 2008 tarihinde de bir Çevik Kuvvet (MAT) aracına ateş açmış, Paleo Faliro semtinde de bir petrol şirketine bomba yerleştirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler