Yunanistan'daki olaylar sürüyor

Atina'da 6 Aralık gecesi 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un bir polisin açtığı ateşle yaşamını yitirmesinin ardından başlayan ve son günlerde şiddet dozu azalan olaylar yine alevlendi.

Yayınlanma: 18.12.2008 - 21:30
Abone Ol google-news

Bu akşamüstü kent merkezinde yapılan gösterinin ardından kendilerini ''Anarşist ve iktidar karşıtı'' olarak tanımlayan, yüzlerini maske ile gizleyen ve motosiklet kaskı takan gruplarla, polis arasında çatışma çıktı. Çevredeki bir kaç iş yerinin camlarını kıran ve park halindeki araçları yakan gruplar, molotofkokteyllerle saldırdıkları polisin, göz yaşartıcı gaz kullanarak, üzerlerine gelmesi üzerine Atina Hukuk Fakültesi binasına kaçtılar.
Güvenlik güçlerinin akademik dokunulmazlık nedeniyle üniversite kampüslerine girememesinden yararlanan grupların, fakülte binasının önünde bir Yunan bayrağını yaktıkları da bildirildi.

Yunanistan'da yarın da başta Atina ve Selanik olmak üzere lise ve üniversite öğrencileri ile işçi sendikalarının çağrısıyla, çalışanların bugün olduğu gibi iş durdurma eylemleri ve protesto gösterileri yapmalarının beklendiği kaydedildi.

Balistik inceleme

Bu arada, Grigoropulos'un ölümüne yol açan merminin balistik inceleme raporunun Atina 9. Sorgu Yargıcı'na teslim edildiği bildirildi. Özel ''Skai'' Radyosu, tekrar bir olay yeri incelemesinin yapılmasının söz konusu olduğunu, ancak raporun, mermi çekirdeğinin bir yere çarparak yamulduğunu, ayrıca da üzerinde çimento ve sıva mikro zerreleri bulunduğunu ortaya koyduğunu duyurdu.

Grigoropulos'un ölümüne yol açan mermiyi ateşleyen polis memuru Epaminondas Korkoneas, Atina savcılığına verdiği ifadede, yaklaşık 30 kişilik bir grubun şişe, taş ve sopalı saldırısına uğradıklarını ve uyarı amacıyla havaya ateş açtığını söylemişti.
Olayın görgü tanıkları ise Korkoneas'ın hedef gözeterek ateş açtığını iddia etmişlerdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler