Yurttan kısa kısa

Mersin'in Erdemli ilçesinde hortum salatalık ve domates seralarında hasara neden oldu. Antalya'da ise kaşı açıldığı için hastaneye götürülen Alman turistin beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. İşte yurtta yaşanan diğer gelişmeler...

Yayınlanma: 08.09.2009 - 17:41
Abone Ol google-news

 

Beyin kanaması geçiren turist kurtarıldı

Tatil için geldiği Antalya'nın Manavgat ilçesinde, konakladığı oteldeki havuzun su kaydırağından kayarak başını beton zemine çarpan ve kaşı açıldığı için hastaneye götürülen Alman turistin beyin kanaması geçirdiği tespit edildi.

Evrenseki beldesindeki bir otelde tatilini geçiren 41 yaşındaki Alman turist Udo Nicolai, otelin su kaydırağından kaydığı sırada kafasını havuzun betonuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle kaşı açılan Nicolai, bir özel hastaneye kaldırıldı.

Burada ilk müdahaleyi yapan Beyin Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ali Çetin, Udo Nicolai'ye beyin tomografisi çektirdi. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Nicolai, acilen ameliyata alındı.
Ameliyat sonunda yeniden sağlığına kavuşan Alman turist, kazadan itibaren, yarım saat gibi kısa süre içinde kendisini iyi hissetmesine rağmen beyin kanaması teşhisinin konduğunu ve ameliyata alındığını söyledi.

Hızlı şekilde müdahale edilmese belki de şu anda hayatta olamayacağını belirten Nicolai, ''Hastane çalışanları ve özellikle Dr. Ali Çetin'e yapmış olduğu hizmetten ötürü minnettarım. Böyle kısa sürede yapılan müdahale, Almanya'da bile zor yapılıyor'' dedi.

Trabzon'da kavga: 5 yaralı

Trabzon'da, 2 grup arasında iftar vakti çıkan kavgada, 4 kişi tabanca ile vurularak, bir kişi de silah kabzasıyla kafasından darp edilerek yaralandı.

Kent merkezindeki Meydan Parkı'nda kurulu iftar çadırı yakınına gelen ve aralarında aynı aileden olan Yaşar (53), Ayhan (42), İlhan (39), Sultan (34) ve Yalçın Göçer'in (33) de bulunduğu bazı kişiler ile Yaşar K'nin de yer aldığı kişiler arasında, iftar vakti başlayan tartışma tabanca da kullanılan kavgaya dönüştü.

Kavga sırasında Ayhan ve İlhan Göçer sol bacaklarından, Sultan ile Yalçın Göçer sağ bacakların vurularak, Yaşar Göçer de kafasından silah kabzası ile darp edilerek yaralandı.
Yaralılardan Yalçın Göçer, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne, diğer 4'ü de Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Bu kişilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Yaya olarak kaçan zanlılardan, söz konusu 5 kişiyi yaraladığı iddia edilen Yaşar K'nin de yer aldığı 4 kişi, gözaltına alındı.

Olay yerinde çok sayıda mermi kovanı bulundu. Yetkililer, ''Roman'' vatandaşlardan oldukları belirtilen tarafların aralarındaki bir husumet yüzünden kavga ettiklerini belirtti.

 

Erdemli'de hortum

Deniz üzerinden gelerek etkili olan hortum, ilçeye bağlı Kocahasanlı ve Limonlu beldeleri ile Karakeşli köyü ve Türbe mahallesinde etkili oldu.

Hortumun Karakeşli köyünde 150 dekar alanda kurulu salatalık ve domates seralarında hasara neden olduğu bildirildi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Karakeşli köyüne giderek zarar gören sera alanlarında inceleme yaptı.

Yurttaşlara ''geçmiş olsun'' diyen Tollu, ''Seraları yerle bir olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları eksiksiz karşılanacak'' dedi.

Erdemli ilçe Tarım Müdürü Berdan Tun da hortumun ilk belirlemelere göre ilçe genelinde 150 dekara yakın alanda kurulu seralarda etkili olduğunu söyledi.

Tun, en büyük hasarın Karakeşli köyünde salatalık ürünü bulunan seralarda etkili olduğunu belirtirken maddi hasarın yaklaşık 2,5-3 milyon TL'ye yakın olduğunu kaydetti.

 

Denizli'de uyuşturucu operasyonu

Denizli'de, ormanlık alanda Hint keneviri yetiştirip, evinde de kubar esrar bulundurduğu belirlenen kişi gözaltına alındı. Denizli Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde üretimi ve ticareti yapıldığı ihbarı üzerine, Acıpayam ilçesi Akalan beldesinde, T.A'nın evinde arama yaptı. Aramada, 10 kilo 250 gram kubar esrar ele geçirildi. Ekipler, T.A'nın verdiği ifade doğrultusunda ormanlık alanda yaptığı aramada ise 131 kök Hint keneviri buldu. Uyuşturucuların imha edildiği olayla ilgili sorgusu tamamlanan T.A. ise adliyeye sevk edildi.


Sivrice'de intihar


Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bir kişi intihar etti. Alınan bilgiye göre, Sivrice-Malatya kara yolu üzerinde bulunan bir kum ocağında şoför olarak çalışan T.C. (55), kendisine ait kamyonun şoför mahallinde babasına ait ruhsatlı tabancayla kafasına ateş ederek yaşamına son verdi. Ocağa gelen işçiler tarafından bulunan T.C'nin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Araçta yapılan incelemede, T.C'nin kamyonun torpido bölümüne ailesine yönelik bir mektup bıraktığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Giresun'da uyuşturucu operasyonu


Giresun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı, bir miktar uyuşturucuyla birlikte yakalandı. Bir istihbarattan yola çıkan Giresun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, uyuşturucu kullandıkları ya da sattıkları iddia edilen kişilere yönelik olarak kentteki çeşitli adreslere operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, C.K. (32), E.A (19) ve M.D'ye (43) ait evlerin bahçelerinde arama yapan polisler, 5 kilo 144 gram esrar ile 14 kök Hint keneviri ele geçirdi. Gözaltına alınan zanlıların sorgusu sürüyor.


Ağabeyi, akli dengesi bozuk kardeşini arıyor


Adana'nın Feke ilçesindeki kaldığı evden 20 gün önce ayrılan akli dengesi bozuk gençten haber alınamadığı bildirildi. Kayıp gencin ağabeyi Ali Demiröz, anne ve babaları olmadığı için Feke'nin Abdiuşağı köyündeki yakınlarının yanında yaşayan akli dengesi bozuk kardeşi Osman Demiröz'ün (26), 20 gün önce köyden ayrılarak Kozan'a geldiğini tespit ettiklerini, ancak tüm çabalarına rağmen ne kendisine ulaşabildiklerini ne de haber alabildiklerini belirtti. Ağabey Demiröz, kardeşinin hayatından endişe ettiğini belirterek, Feke ve Adana'da ilgili yerlere kayıp başvurusu yaptıklarını, nerede olduğu hakkında bilgisi olanların güvenlik güçlerine haber vermelerini istediklerini söyledi.


Kaçak motorsiklet operasyonu
 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yasa dışı yollardan yurda getirildiği belirlenen motosiklet ve motosiklet parçaları ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yüksekova-Şemdinli kara yolunda durdurulan Y.K. yönetimindeki plakasız motosikletle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmada, K.E'nin, yasa dışı yollardan yurda getirdiği motosiklet ve parçaları sattığı belirlendi. K.E'nin Moda Mahallesi'ndeki iş yerinde arama yapan ekipler, 7 motosiklet ve çok sayıda motosiklet parçası ele geçirdi. Soruşturma sürdürülüyor.


Polise taş atan çocuğa 3 yıl hapis

Siirt'teki izinsiz gösterilerde polise taş attığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanan 14 yaşındaki Z.D, 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Z.D katılmadı. Siirt'te 29 Şubat 2008 tarihinde DTP İl Başkanlığı'nca düzenlenen basın açıklamasının ardından çıkan olaylarda Z.D, polise taşlı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler