"Yüzde 15'i aşan zam fahiş bir orandır"

Toplu taşıma ücretlerine gizlice zam yapılmasını eleştiren Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, kararın geri alınmasını istedi. Çetin, "Yüzde 15'i aşan zam fahiş bir orandır" dedi.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 07:46
Abone Ol google-news

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, taşıma ücretlerine gizlice zam yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kararını geri alması ve zamları iptal etmesini istedi.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, enflasyon oranının yüzde 7 civarında açıklandığı bir dönemde taşıma ücretlerine yapılan yüzde 15'i aşan zammın ''fahiş bir oran'' olduğunu ifade etti.

Bu şekilde aylık 550 lira kazanan asgari ücretli bir işçinin günde sadece 2 toplu taşıma aracı kullanarak, işe gelip gitmesinin maliyetinin 150 lira olacağını belirten Çetin, bu rakamın işçinin ücretinin yüzde 28'ine tekabül ettiğini kaydetti.

Ulaşım giderinin elektrik, ısınma ve barınma gideriyle birlikte düşünüldüğünde dar gelirlinin yaşamasının yardıma veya şansa kaldığını ifade eden Çetin, ''Taşıma ücretlerine gizlice zam yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve UKOME kararını geri almalı ve zamlar iptal edilmelidir'' dedi.

Çetin, ayrıca emniyet yetkililerinin, zammı protesto eden gruba müdahale ettiğini anımsatarak, devletin demokratik talepleri şiddetle bastırılan tüketicilerden ve İstanbul halkından özür dilemesi gerektiğini savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler