"Yüzde 2.5'lik zam memura zulümdür"

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Dört kişilik bir memur ailesi kira, gıda, giyecek, yakacak, eğitim, sağlık, haberleşme, ulaşım ve temizlik gibi zorunlu ihtiyaçlarını yüzde 2.5'lik zamlarla karşılaması mümkün değil" dedi.

Yayınlanma: 10.09.2009 - 14:01
Abone Ol google-news

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, hükümetin verdiği yüzde 2.5 zammın memura zulüm olduğunu söyledi.

Memur maaşlarıyla düşük zam verme yoluyla tasarruf yapmanın hükümetin 8 yıldır sürdürdüğü bir politika olduğunu, ancak bunun Türkiye'ye ve kamu çalışanlarına büyük zararlar verdiğini kaydeden Avcı, "bu tür politikaların sonucudur ki kamu görevlisi sosyal hastalıklara karşı adeta itilmiş, kamudan hizmet alan vatandaşın da memnuniyetsizliğini her geçen gün artmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Gerçekleşen reel enflasyon üzerine milli gelirdeki büyümenin maaşlara yansıtılmasından ibaret ve bu son derece makul bir talep olduğunu belirten Avcı, şöyle dedi:
"AKP hükümeti döneminde Türkiye'nin yüzde 47 büyüdüğü bizzat hükümet yetkilileri tarafından söyleniyor fakat bu büyümede emeği bulunan memurlara yüzde 47 pay verilmiyor. Oysa hükümetin 2010 yılı için memurlara en az yüzde 25 zam vermesi gerekir. Memura yapılanlar adaletsizlik ve haksızlıktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler