Zenginlerde Hollande paniği

Hollande'ın 1 milyon Avro'nun üzerinde geliri olanlara yüzde 75 vergi getireceğini açıklaması zengin Fransızlarda panik yarattı.

Yayınlanma: 07.05.2012 - 09:20
Abone Ol google-news

Hollande'ın, eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Elysee Sarayı'ndaki devir teslim töreninin 15 Mayıs'a kadar gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Hollande, devir teslimin törenin ardından bir başbakan atayacak ve yeni bakanlar kurulu işbaşı yapacak.

Yeni cumhurbaşkanı, geleneksel olarak tarihi ve geleneksel müttefik Almanya'ya ilk resmi ziyaretinde bulunarak, Başbakan Angele Merkel ile görüşecek. Hollande'ın ilk dış sınavı, ABD'deki 18-19 Mayıs'ta Camp David'de düzenlenecek G-8 zirvesinde gerçekleşecek.

G-8'in ardından Hollande, 20-21 Mayıs'ta ABD'nin Şikago kentindeki NATO zirvesine katılacak. Bu zirvede Hollande ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın biraraya gelmesi bekleniyor. Bu zirvede yapılacak olası bir ikili görüşme, Fransa ve Türkiye arasında son dönemde gerginleşen ilişkilerin geleceğini tayin etmesi açısından da önem taşıyor.

Bu dış ziyaretlerin ardından Fransa tekrar seçim atmosferine girecek ve 21 Mayıs'ta genel seçimlerin kampanyası resmen start alacak. Genel seçimlerin ilik turu 10 Haziran, ikinci turu 17 Haziran'da düzenlenecek.

Genel seçimlerin ardından Hollande 18-19 Haziran'da Meksika'daki G-20 zirvesine katılacak.
Hollande, Cumhurbaşkanı olarak ilk defa 28-29 Haziran'da ülkesini AB zirvesinde temsil edecek.

"Hollande'ı Almanya'da açık kollarla karşılayacağım"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan François Hollande'ı Berlin'de "açık kollarla" karşılayacağını söyledi.

Merkel, Berlin'de yaptığı açıklamada, Hollande ile bir an önce bir görüşme yapmak istediğini belirterek, "Hollande'ı Almanya'da açık kollarla karşılayacağım" dedi.

Almanya ve Fransa arasındaki işbirliğinin Avrupa için çok önemli olduğunu ifade eden Merkel, bu nedenle iyi ve yoğun şekilde birlikte çalışacaklarını kaydetti.
 

Zenginler panikte!

İngiliz Financial Times gazetesinde yer alan habere göre, Hollande'ın seçimi kazanmasının ardından 1 milyon Avro'dan sonraki gelirlerinin yüzde 75 oranında vergilendirilmesini istemeyen varlıklı Fransızlar harekete geçti.

Fransız müşteri portföyüne sahip olan Londra merkezli yatırım bankacıları ve avukatlar, yüzde 75 oranındaki vergiden kaçmak için zengin Fransızların kendilerine başvurduklarını ve İngiltere'ye taşınmanın arayışına girdiklerini açıkladı.

Fransız basını: Hollande'ı bekleyen en önemli sorun işsizlik ve büyüme

Fransız basını, François Hollande'ın, dünkü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu önde bitirmesini ''normal'' sonuç olarak değerlendirirken, ''işsizlik ve ekonomik büyümenin Sosyalist siyasetçinin önündeki en büyük sorunlar olduğu'' görüşünde birleşti.

Sol eğilimli Liberation gazetesi baş makalesinde, seçmenlerin yeni bir umut kaynağı olduğu için Hollande'a oy verdiği tespitinde bulunurken, ''artık geriye değil, ileriye bakalım'' ifadesini kullandı.

Sağ eğilimli Le Figaro gazetesi baş makalesinde, gelecek ay genel seçimlerin düzenleneceğini hatırlatarak, ''sağ seçmenin bu kez seferber olup, mecliste çoğunluğu sağlayarak, ''cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki hatayı düzeltme şansına sahip olduğu'' temennisinde bulundu.

Siyasi gazetelerin tamamı, Fransız seçmenin dışında Avrupa başkentlerinin Hollande'ın seçim kampanyası sırasında söz verdiği gibi bütçe disiplinin güçlendirilmesini öngören hükümetler arası sözleşmeyi tartışmaya açıp açmayacağını merakla beklediğini okuyucularına duyurdu.

Hollande, dün seçim sonuçları açıklandıktan sonra yaptığı ilk açıklamada, ekonomik krizi çözmek için tek çare olarak gösterilen kemer sıkma politikalarına bir kez daha karşı çıkarak, ''Tasarruf bizim kaçınılmaz yazgımız değil'' demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler