Zincirli Bedesten'de 'kepenk kapatma' eylemi

Gaziantep'te bulunan Zincirli Bedesten esnafı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün taleplerini dikkate almadığını öne sürerek, kepenk kapatma eylemi yaptı.

Yayınlanma: 25.06.2009 - 15:16
Abone Ol google-news

Bedesten esnafı adına gazetecilere açıklama yapan Kasım Kaygın, uzun yıllar et hali olarak kullanılan Zincirli Bedesten'de, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün restore çalışmalarından sonra turistik eşya satışı yapılmaya başlandığını ve burada 73 dükkanın bulunduğunu söyledi. İhale yoluyla dükkanlardan 35'nin kiralandığını ve hizmet verilmeye başlandığını anlatan Kaygın, daha sonra bu dükkanlardan 22'sinin kiraları ödeyememesi nedeniyle kapandığını, kiraların çok yüksek olduğunu iddia etti.

Kiraların 600 ile 1200 lira arasında değiştiğini ifade eden Kasım Kaygın, şöyle konuştu: ''Burada kiralar çok yüksek. Cadde üzerinde bulunan aynı emsalde dükkanların kiraları dikkate alınarak bizden kira alınsın. Böyle tarihi ve turistik bir yerde aydınlatma ve tuvalet yok. Zincirli Bedesten'in reklamı ve tanıtımı yapılmadığı için yeterli sayıda müşteri de gelmiyor. Burada yaşadığımız sıkıntıları ilgililere anlattık. Her yere başvuruda bulunduk, ancak hiçbir çare bulunmadı. Bu nedenle bugünden itibaren sıkıntılarımıza çare bulunana kadar dükkanları kapatmaya karar verdik.''

 

Zincirli Bedesten

Gaziantep'te, 1781 yılında Darendeli Hüseyin Paşa tarafından yaptırılan, 1957'de çıkan büyük yangında hasar gören Zincirli Bedesten'in restitüsyon ve restorasyon çalışmaları geçen yıl tamamlanmıştı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce, 2.1 milyon TL harcamayla restitüsyon ve restorasyonu yaptırılan, halk tarafından ''et hali'' olarak bilinen Zincirli Bedesten'deki 73 dükkan, 17 Kasım 2008'de düzenlenen açık ihale usulüyle satışa çıkarılmıştı.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, bedestenin ekonomik getiri sağlayacağını düşündüklerini belirterek, ''Buradan tüm esnafımızın faydalanmasını arzu ediyoruz. Ticaret, canlansın, esnaf bundan pay alsın. Gaziantep turizmi de canlansın'' diye konuşmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler