Zorla gebelik testi yaptıran müdüre dava açıldı

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in 27 Nisan 2011'de okulda zorla gebelik testi yaptıran müdürü Meclis'e taşımasının ardından müdür hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yayınlanma: 28.08.2011 - 11:00
Abone Ol google-news

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İstanbul Büyükçekmece'deki bir ilköğretim okulunda 13 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi E.K.'ye, "erkeklerle çok geziyor" diye okul müdürünün talimatıyla tuvalette zorla gebelik testi yaptırmasını Meclis'e taşımıştı. CHP'li Dibek, Milli Eğitim Bakanı'na şu soruları yöneltmişti:
"Okul müdürünün, 'erkeklerle çok geziyor' gerekçesi veya herhangi bir başka gerekçe ile 13 yaşındaki bir kız öğrenciye zorla gebelik testi yaptırma hakkı var mıdır?
Bu olay açıkça insan haklarına aykırı değil midir?
Aile savcılığı başvurmadan önce Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından nasıl bir soruşturma yapılmıştır?

Öğrencinin olay gününden beri okula gelmediği yapılan soruşturmada ortaya koyulmuş mudur? Öğrencinin okula gelmemesi ile ilgili aile ile görüşülmüş müdür?
Gebelik testi talimatını verdiği öne sürülen müdür hakkında soruşturma tamamlanıncaya kadar bir görevden uzaklaştırılma işlemi uygulanacak mıdır?

Ailenin basında çıkan iddialarına göre, olaya tanık olan rehberlik öğretmeni ve diğer öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan ve kapatılan soruşturma kapsamında müfettişlerce dinlenmiş midir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler