Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
2°C Rain and snow İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,35
Euro 50,24
Sterlin 57,88
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.373,45
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler 1921 Anayasası
1921 Anayasası ve Muhtariyet 1921 Anayasası ve Muhtariyet “Vilayetler kendi başına bir devlet değildir. Amerika hükümeti müttehidesi gibi değildir. Her vilayetin haiz olduğu muhtariyet, mahalli işlere münhasırdır. O işler ki yalnız vilayeti alakadar eder. O işler o vilayetin işleridir.”
CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen AKP'nin anayasa planını ortaya çıkarttı! CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen AKP'nin anayasa planını ortaya çıkarttı! CHP Gaziantep Milletvekili Av. Hasan Öztürkmen'in yaptığı açıklamalarda AKP'nin anayasa planlarına karşı 'Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerine el uzatılamaz' dedi.
Yeni bir devrin kapıları açıldı Yeni bir devrin kapıları açıldı Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Çankaya’da yakın çalışma arkadaşlarına “Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz” dedi. 29 Ekim günü Cumhuriyetin ilanı kabul edildi. “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” sözü yeni yönetimin meşalesi oldu.
İzmir Barosu Genel Kurulu başladı İzmir Barosu Genel Kurulu başladı İzmir Barosu'nun seçimli Genel Kurul Toplantısı, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda çoğunluğun sağlanmasıyla başladı. Burada konuşma yapan Divan Başkanı Av. Çetin Turan ve Baro Başkanı Av. Sefa Yılmaz 'yeni anayasa' tartışmalarını gündeme aldı.
Medeni Kanunu'nun 98'inci yıl dönümü: 'Laik hukukun ve hukuk birliğinin simgesi' Medeni Kanunu'nun 98'inci yıl dönümü: 'Laik hukukun ve hukuk birliğinin simgesi' 17 Şubat 1926’da İsviçre Medeni Kanunu örnek alınarak TBMM'de kabul edilen Türk Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girmesinin 98'inci yıl dönümü... İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü avukat Nazan Moroğlu, "Devrim yasamız Medeni Kanun, laik hukukun ve hukuk birliğinin simgesidir" açıklamasını yaptı.
İzmir Barosu Başkanı Yılmaz'dan 'Yeni Anayasa' uyarısı: İzmir Barosu Başkanı Yılmaz'dan 'Yeni Anayasa' uyarısı: İzmir Barosu Başkanı Avukat Sefa Yılmaz, ‘yeni anayasa’ tartışmalarına ilişkin 2010 ve 2017’deki değişiklikleri hatırlatarak, “Partili cumhurbaşkanı yaptık. Parlamenter sistemden vazgeçtik. Şimdi bütün bunları değerlendirdiğiniz zaman karşınıza bir oldu bittiyle bir anayasa değişikliği yapılmak isteniyor düşüncesi ve bu düşünceyi de ifade eden sözler geliyor. Çok aleni bir biçimde dillendiriliyor. Dikkat etmek lazım, bu tuzaklara düşmemek lazım" dedi. Yılmaz, “Cumhuriyet’e karşı duran, Cumhuriyet değerlerini örseleyen, yok etmeye çalışan bir takım anlayışların varlığını biliyoruz. O yüzden biz diyoruz ki; o anlayışlara karşı Kurtuluş Savaşı halen devam ediyor” şeklinde konuştu.

En Çok Okunanlar

Esra Erol'un 'şeriat' çıkışı, radikal İslamcıları rahatsız etti
Esra Erol'un 'şeriat' çıkışı, radikal İslamcıları rahatsız etti Sunduğu programda bir konuğun 'Şeriatın kestiği parmak acımaz' sözlerine 'Şeriat burada yok, Orta Doğu'da var' yanıtını veren Esra Erol, kısa sürede AKP'li ve HÜDA PAR'lı isimlerin hedefi oldu.
Öcalan'dan Suriye açıklaması
Öcalan'dan Suriye açıklaması Son dakika haberi... DEM Parti İmralı Heyeti, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile dün yaptıkları görüşmenin ana gündeminin Suriye’de yaşanan gelişmeler olduğunu bildirerek, "Sayın Öcalan Suriye’deki tüm sorunların ancak diyalog, müzakere ve ortak akılla çözülebileceğini ve çözülmesi gerektiğini ısrarla vurguladı” açıklamasını yaptı.
Başarı kimleri rahatsız eder?
Başarı kimleri rahatsız eder? İki sezondur Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü görevini yürüten Tan Sağtürk’ün görevine son verildi. Genel müdürlük görevini vekâleten Barış Salcan yürütecek. Sağtürk, Kültür ve Turizm Bakanı’nın sanat danışmanı olarak görevine devam edecek.
Murat Çalık'ın sağlık durumu hakkında yeni gelişme
Murat Çalık'ın sağlık durumu hakkında yeni gelişme İBB’ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde geçirdiği ameliyat sonrasında dün gece fenalaşarak yeniden hastaneye kaldırılan Murat Çalık, tekrar cezaevine gönderildi. Edinilen bilgiye göre, hastanede yapılan ultrason incelemesinde, Çalık'ın ameliyat bölgesinde sıvı birikimi tespit edildi.
CHP'den, Atlas Çağlayan cinayetine ilişkin ilişkin soru önergesi
CHP'den, Atlas Çağlayan cinayetine ilişkin ilişkin soru önergesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'da 17 yaşındaki Atlas Çağlayan cinayetine ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Tanrıkulu, konuya ilişkin açıklamasında, "Çocukları koruyamayan bir sistemin, yalnızca cezai yaptırımlarla bu sorunu çözmesi mümkün değildir" dedi.
Dikkat! MHRS adıyla yeni dolandırıcılık yöntemi: Birebir kopyasını yapmışlar!
Dikkat! MHRS adıyla yeni dolandırıcılık yöntemi: Birebir kopyasını yapmışlar! Dolandırıcılar bu kez MHRS’yi hedef aldı. Sistemin bire bir kopyasını hazırlayan şüpheliler, yurttaşları “randevuya gitmeme cezası” yalanıyla ödeme sayfasına yönlendirerek mağdur etmeye çalışıyor.
Suriye'de neler oluyor?
Suriye'de neler oluyor? HTŞ kontrolündeki Suriye hükümetinin güvenlik güçleri, ülkenin kuzeyindeki Tabka kentini ve ülkenin en büyük barajı olan Tabka Barajı’nı terör örgütü YPG/SDG'den aldı. Bazı bölgelerde çatışmalar devam ederken, ABD'den taraflara itidal çağrısı geldi.
‘Olayla ilgili idari süreç başlatıldı’
‘Olayla ilgili idari süreç başlatıldı’ Silivri’de Ekrem İmamoğlu’nun diploma davası öncesi adliye önünde yaşanan müdahaleye ilişkin “Menzil” iddialarının ardından açıklama yapan Jandarma Genel Komutanlığı, olayda kanuni yetki çerçevesinde orantılı müdahale edildiğini savunarak, bir personelin münferit davranışıyla ilgili idari sürecin başlatıldığını duyurdu.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye