Hint mutfağından baharat tutkunlarına özel enfes lezzet: MasterChef Laal Maas tarifi
Hindistan mutfağının en cesur ve baharatlı yemeklerinden biri olan Laal Maas, kırmızı acı biberin baskın aromasıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Peki, Hint mutfağından baharat tutkunlarına özel bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, aromasıyla büyüleyen MasterChef Laal Maas tarifi...
İsot ve pul biber arasındaki fark nedir? Hangi yemeklerde kullanılır?
İsot ve pul biber nedir, nasıl yapılır? İsot yerine pul biber kullanılabilir mi? İsot ve pul biber hangi yemeklerde kullanılır? İşte, isot ve pul biber arasındaki farklar…
Peri Peri sos nedir, nasıl yapılır? Püf noktalarıyla tarifi…
Peri Peri, kökeni Afrika’ya dayanan, Mozambik’ten gelen bir lezzettir. Tüm dünyaya lezzeti tanıtan ise bölgeye gelip yemek tariflerinde bu sosu kullanmaya başlayan Portekizliler olmuştur. Peri peri sos yapımında ana malzeme olarak Afrika’ya özgü kuş gözü acı biberi kullanılır. Biber, sosa acılık kadar zengin bir aroma da katar. Tarife ayrıca bolca aromatik bitki de dahil edilir.
Bölgesel mutfaklar: Güneydoğu Anadolu Bölgesi yemek kültürü!
Urfa, Mardin, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep gibi yemek kültürü zengin şehirlerimizi içine alan Güneydoğu Bölgesi sadece ülkemizde değil dünyada da fark yaratmış durumda. Neden derseniz, Gaziantep 2015 yılında UNESCO tarafından gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı Listesi’ne dahil edildi. Güneydoğu Anadolu mutfağı, baharatlı-acılı yemekleri, et yemekleri, kebaplar, mezeler, Antep fıstığı ve yöresel tatlılarla ünlüdür. İşte Güneydoğu Anadolu Bölgesi mutfağına dair bazı özellikler:
Chili Con Carne malzemeleri ve tarifi... Chili Con Carne nasıl yapılır, kaç kalori? Chili Con Carne nerenin yemeğidir?
Chili Con Carne, acı biber içeren bol baharatlı bir yahni yemeğidir. Sulu olan bu yemek Meksika'da taco, pilav ya da nachoslar ile tüketilir. Peki, Chili Con Carne malzemeleri ve tarifi... Chili Con Carne nasıl yapılır, kaç kalori? Chili Con Carne nerenin yemeğidir?