Araştırma: Şekerli içecekler, ağız kanserini tetikliyor
Washington Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırma, günde en az bir şekerli içecek tüketen kadınların, bu içeceklerden kaçınanlara kıyasla ağız kanserine yakalanma riskinin yaklaşık beş kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.
Ağız kanseri riski: Erkeklerde daha fazla görülüyor
Genellikle alt dudak, ağız tabanı ve dilde oluşan, mukozadan kaynaklanan bir kanser türü olan ağız kanseri, son dönemlerde yaygınlaşmasıyla dikkat çekiyor. Belirtileri arasında ağızda geçmeyen yaralar, beyaz veya kırmızı lekeler, ağız kokusu, çiğneme güçlüğü ve kilo kaybı bulunan ağız kanseri ile ilgili Radyoloji Uzman Hekimi Semih Tanrıverdi açıklamalarda bulundu.
Uzmanı uyardı: Ağızdaki ağrılar, kanser belirtisi olabilir
Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan, ağızda kola, çay, salata tüketildiğinde oluşabilen ağrı ve kızarıklıkların, kanser belirtisi olabileceğini belirterek, 6 ayda bir diş hekiminin yapacağı kontrollerin büyük önem taşıdığını bildirdi.
'Aşırı sıcak çay, ağız bölgesi kanser riskini artırıyor'
RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Köse, sıcak ve hızlı tüketilen çaya ilişkin yapılan son araştırmaları değerlendirerek, "Bilimsel kanıtlar, net bir şekilde gösteriyor ki; bizim de dahil olduğumuz Orta Doğu toplumlarında yoğun ve sıcak çay tüketiminin ağız bölgesi kanser riskini artıran etkenlerden biri olduğu yönündedir. Çay tiryakilerinin çayı çok sıcak değil de biraz daha soğuk tüketmesini önerebilirim" dedi.