Cumhuriyet Kitap'tan edebiyatımızın usta ismine özel ek!
Yazını, yapıtları, kocaman yüreği, insan sıcaklığı, doğa sevgisiyle bütünleşen ve kısa süre önce okuyucularla buluşan “Yaşar Kemal ile Binbir Çiçekli Bahçede: Yaşar Kemal’in Anlatı Dünyasında Doğa, Çevre ve Ekolojik Gerçeklik” adlı kitap ve Yaşar Kemal Vakfı’nın çalışmaları ile doğumunun 100. Yılında edebiyatın ölümsüzü, insanlığın, barışın, sevginin, doğanın, savunucusu, “sesini duyuramayanların sesi”, hey gidinin Adanalısı, ustamız, ağabeyimiz Yaşar Kemal (6 Ekim 1923-28 Şubat 2015) kapağımızda. BUGÜN!
En Çok Okunanlar
Akın Gürlek'ten 'canlı yayın' açıklaması
Son dakika haberi... Adalet Bakanı Akın Gürlek, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İBB davasına yönelik "canlı yayın" çıkışıyla ilgili, "Davaların canlı yayınlanması için kanun değişikliği gerekiyor. Şu anda mevzuatımızda böyle bir imkan yok. Meclis takdir ederse canlı yayınlanabilir" dedi. Gürlek, isim vermeden İmamoğlu'nu da hedef aldı.
Kaymakama sert tepki: ‘Ben tabelayı asacağım, sen gel indir’
Fındıklı Belediye Meclisi’nin bazı sosyal tesis ve alanlara verdiği isimlerin ilçe kaymakamı Mücahit Aydoğdu tarafından onaylanmamasına tepki gösteren Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, "Sen benim amirim değilsin. Ben de senin memurun değilim. Bu meclis hiç değil. Bu mecliste AKP’lisi var, MHP’lisi var, CHP’lisi var. Seçilmiş gelmiş insanlar. Kimse senin emir erin değil. Bizim verdiğimiz isimler bu toplumun değerleridir. Ben tabelayı asacağım, sen gel indir." dedi.