Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık: 'Bizi günah keçisi seçtiler'
Hakan Yanık, sıfır araç fiyatlarının galericiler tarafından yükseltiliyormuş gibi gösterilmesini kabul etmediklerini söyleyerek, "Türkiye’de sıfır araba var mı? Geliyor mu? Gelmiyor mu? Bunun açıklanması gerekiyor. Bayi, sıfır gelen arabaları galerilere neden satıyor? Neden vatandaşa satmıyor? Acaba galeriye mi veriyor? Yoksa bir alt şirketi olan galeriye verip de sıfır araba almaya gidene, ‘Bizde sıfır yok ama plakalı sıfırlar var. Alırsanız da şu fiyat eğer üç ay beklerseniz de şu fiyat olacak’ deyip de satış mı yapıyorlar? Bunları incelemek, irdelemek lazım. Burada vergisini ödeyen bir esnaf grubunun günah keçisi olarak gösteriliyor" dedi.
En Çok Okunanlar
CHP lideri Özel, yeni yönetim kadrosunu belirledi
Yeni seçilen Parti Meclisi üyeleriyle ilk toplantısını gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “CHP, bugün kapatma tehdidine kadar varan ağır saldırılar altındadır. Ancak milletimizden aldığımız güçle tüm saldırıları boşa çıkaracak iradeye sahibiz” dedi. Özel’in oluşturduğu yeni Merkez Yönetim Kurulu’nda önceki yönetimden 12 kişiye görev verilmedi. Yeni Parti Sözcüsü İstanbul Milletvekili Zeynel Emre oldu. Parti Meclisi’ne yeni seçilen Güldem Atabay, Serkan Özcan ve Evrim Rızvanoğlu genel başkan yardımcılığına getirildi. Yönetime yolsuzlukla mücadele, insan hakları, çevre politikaları gibi yeni genel başkan yardımcılıkları eklendi.
Makam odasında feci kaza: Üsteğmen hayatını kaybetti!
Muş’ta Korkut İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Kablan, makam odasında silah bakımı yaparken meydana gelen kazada hayatını kaybetti. Kablan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Çorum’a uğurlandı.
19 okul bahçesi ücretli otoparka dönüştürüldü
İstanbul Valiliği’nin aldığı kararla kentteki 19 devlet okulunun bahçesi, ders saatleri dışında ücretli otoparka dönüştürüldü. İşletme yetkisi, Valiliğe bağlı İSTAY AŞ’nin kurduğu “İstaypark” adlı platforma verildi. Veliler ve eğitimciler, farklı araçların okul binalarına kadar girebilmesini güvenlik zafiyeti olarak yorumladı.
Mehmet Uçum'dan, PKK terör örgütüne 'süreç' göndermesi
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, 'sürece' ilişkin kaleme aldığı son yazısında "sabotaj" uyarısında bulundu ve "Geçiş sürecinin en önemli aşamasındayız" dedi. Uçum ayrıca, "Kimse terör yoluyla ulaşamadığı hedeflere demokrasiyle erişeceği vehmine kapılmasın" ifadelerini kullandı.