‘İş garantili’ yasal medrese istediler
Hizbullah’a yakın vakfın, resmi kurumlarla düzenlediği “medrese çalıştayı”nda konuşan rektör Prof. Özcoşar, bilimin sömürü aracı olduğunu savundu. Çalıştayda medreselere milli eğitim bünyesinde yasal statü ve mezunlara iş olanağı sağlanması istendi. Sonuç bildirisinde, “Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında kurulacak yeni bir kurumla ilişkilendirilerek, yasal statü kazandırılmalı” dendi.
Cumhuriyet dönemi eserleri ülkemizin birçok şehrinde sanata ve tarihe ışık tutuyor
'Seramik panoların hafıza durakları oluşturması, şehre ait olması gibi özellikleri onları kültür varlığı olarak değerli kılıyor.'
Soluksuz, iğneyle kuyu kazılmış araştırmalarıyla Prof. Dr. Suat Gezgin
Soluksuz, iğneyle kuyu kazılmış araştırmalarıyla Prof. Dr. Suat Gezgin
İzmir’de Cumhuriyet demokrasi ve siyaset konuşuldu
Cumhuriyet Söyleşileri, “Cumhuriyetin 100. Yılında Cumhuriyet, Demokrasi ve Siyaset” söyleşisi ile son buldu. Prof. Dr. Füsun Üstel ve Prof. Dr. Levent Köker’in konuşmacı olduğu etkinlikte, Cumhuriyetin ilan edildiği yüz yıllık süreçte Türkiye’nin yaşadığı değişim ve gelişim masaya yatırıldı.
Yaşar’da “Atatürk’ün Fikirleriyle Aydınlanan Cumhuriyet” konuşuldu
Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, Cumhuriyet’in 100.yılı ve vefatının 85.yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü fikirleriyle anmak üzere “Atatürk’ün fikirleriyle aydınlanan Cumhuriyet” konulu panel düzenledi. Panelde Prof. Dr. Kemal Arı, “Mustafa Kemal Samsun’a çıktığında aklında sadece ülkeyi işgalden kurtarmak yoktu. Topyekün ve kalıcı kurtuluş olacaksa bu mücadeleden mutlaka Cumhuriyet ile çıkılması gerektiğini biliyordu” dedi.
Cumhuriyet Dönemi Türk mutfak kültürünün genel özellikleri!
Cumhuriyet dönemi Türk mutfak kültürü, 1923’ten günümüze kadar süren ve Türkiye’nin modernleşme süreciyle şekillenen bir dönemi kapsar. Bu dönemde Türk mutfağı, hem geçmiş dönemlerden devralınan geleneksel yemeklerin korunması hem de Batı mutfaklarından etkilenerek önemli bir değişim geçirmiştir.