Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.771,82
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler deprem erken uyarı sistemi
Ege'de tedirgin bekleyiş Ege'de tedirgin bekleyiş Ege Denizi Santorini Adası çevresinde süren depremler nedeniyle Muğla'nın Bodrum ile İzmir'in Çeşme ilçelerine deprem erken uyarı sistemi kuruldu. Olası deprem durumunda Muğla’nın Datça ilçesinden İzmir'e kadar bir etkinin söz konusu olabileceğini söyleyen Deprem Uzmanı Dr. Süleyman Tunç, "Bodrum'a 20 saniyelere, İzmir'e 42 saniyelere kadar erken uyarı sinyalini üretebilir duruma geldik" dedi.
Deprem erken uyarı sistemi halkın kullanımına açılacak: Yakında her evde Deprem erken uyarı sistemi halkın kullanımına açılacak: Yakında her evde Çok sayıda üniversiteden deprem bilimcilerin yanında farklı bilim dallarından öğretim üyelerinden oluşan Akademik Danışma Kurulu, bütün yönleriyle ele aldığı "deprem erken uyarı sisteminin" halkın kullanımına açılmasının sakınca oluşturmadığına karar verdi. 7 yıllık çalışmanın ardından hayata geçirilen EDIS deprem erken uyarı sistemi, depremi, merkez üssüne uzaklığa bağlı olarak 117 saniyeye kadar varan bir süre önce haber verecek.
O fay hattına dikkat çekildi... O fay hattına dikkat çekildi... Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) öğretim üyesi olan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, proje kapsamında depremi erkenden öğrenmenin mümkün olduğunu dile getirdi.
Google deprem uyarı sistemi nedir? Deprem erken uyarı sistemi nasıl çalışır? Google deprem uyarı sistemi nedir? Deprem erken uyarı sistemi nasıl çalışır? Google tarafından geliştirilen Android Deprem Uyarı Sistemi, 3 milyardan fazla Android akıllı telefonun çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve etkilenen bölgedeki Android kullanıcılarına uyarı gönderiyor. Peki, Google deprem uyarı sistemi nedir? Deprem erken uyarı sistemi nasıl çalışır?
Depremleri önceden tahmin etmek mümkün mü? Depremleri önceden tahmin etmek mümkün mü? Deprem riski taşıyan alanlarda 'tahminler' yapmak mümkün olsa da hava tahminleri gibi kesin yorumlar yapmak mümkün değil.
Deprem tarihi: Yanlış ve az bilinenler Deprem tarihi: Yanlış ve az bilinenler Kayda geçen en şiddetli depremden en derin kırılmaya, sarsıntıların derinliği, büyüklüğü ve tarihine dair neler biliniyor?
Android telefonlara depremden önce bildirim gitti Android telefonlara depremden önce bildirim gitti Google'ın geliştirdiği deprem ölçüm ve bildirim sistemi Android telefon kullanıcılarının dün gerçekleşen depremi saniyeler öncesinde öğrenmesini sağladı.

En Çok Okunanlar

O heykel gericileri kızdırdı: 2 gözaltı
O heykel gericileri kızdırdı: 2 gözaltı Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde Atatürk'ün gericiliğe karşı mücadelesini sembolize eden heykelin sergilenmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda heykeli yapan ve sergileyen iki kişi gözaltına alındı.
Ünlü spikerler gözaltına alındı!
Ünlü spikerler gözaltına alındı! Son dakika gelişmesi... Ünlü televizyon spikerleri Ela Rümeysa Cebeci, Meltem Acet ve Hande Sarıoğlu gözaltına alınarak jandarma eşliğinde ifade vermeye götürüldüler.
Türkiye'de en çok kanser vakası görülen iller belli oldu
Türkiye'de en çok kanser vakası görülen iller belli oldu Türkiye'de en çok kanser vakalarının görüldüğü iller belli oldu. Listenin ilk sırasında Ağrı yer alırken, İstanbul kanser nedeniyle ölümlerin en çok olduğu iller listesinde 10'uncu sıraya yerleşti.
Özgür Özel’den Erkan Baş'a dayanışma telefonu!
Özgür Özel’den Erkan Baş'a dayanışma telefonu! Özgür Özel, Türkiye İşçi Partili 16 gencin MESEM protestoları nedeniyle tutuklanması üzerine Erkan Baş’ı telefonla aradı. Gençlerin durumu hakkında bilgi alan Özel, Baş’a dayanışma duygularını iletti.
Aile kavgası kanlı bitti: Uzman çavuş bacanağını öldürüp intihar etti!
Aile kavgası kanlı bitti: Uzman çavuş bacanağını öldürüp intihar etti! Kırıkkale'de Uzman Çavuş Mesut Yurt (39), bacanağı Hakan Altunkaş'ı (47) tabancayla öldürüp, intihar etti.
Adalet Bakanı Tunç'tan ilk açıklama
Adalet Bakanı Tunç'tan ilk açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı ve çok sayıda futbolcu ile bazı kulüp yöneticilerinin gözaltına alındığı 'futbolda bahis' soruşturmasına ilişkin, "Hep beraber soruşturmanın seyrini takip edeceğiz" dedi.
11. Yargı Paketi’nde dikkat çeken ayrıntı!
11. Yargı Paketi’nde dikkat çeken ayrıntı! 38 maddelik 11. Yargı Paketi'nin ilk 15 maddesi kabul edildi. Yasa teklifindeki “örgüt kurma ve yönetme suçunun cezası dört yıldan sekiz yıldan beş yıldan on yıla kadar artırılmasına ilişkin düzenlemeye” ilişkin komisyon CHP sözcüsü Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül; “‘Örgüt’ tabirini; çocuklar için kreş açan, kent lokantalarında yemek dağıtan, öğrencilere yurt yapan, burs veren başkanlarımıza kadar genişlettiler. Ağırlaştırıcı düzenlemeler, bugün İBB kumpas davası kapsamında git gide genişletilen ‘örgüt’ tanımı üzerinden yapılmak isteniyor. Bu düzenlemenin ne suçla mücadele ne de örgütlerle mücadele ile ilgisi yoktur” dedi.
Beren Saat'in filmi vizyona girmeden kaldırıldı
Beren Saat'in filmi vizyona girmeden kaldırıldı Ünlü oyuncu Beren Saat’in sinemaya geri dönmeye hazırlandığı yeni filmi "Gizli Profil", 19 Aralık’taki vizyon takviminden kaldırıldı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye