Gıdanın izinde: İncir
MÖ 10 bin yılına kadar uzanan evcilleştirme geçmişiyle incir, hem lezzeti hem de sağlığa katkılarıyla öne çıkıyor. Taze incir lif ve vitamin deposu, kuru incir ise kalsiyum ve demir sağlarken; modern mutfaklar, inciri tatlıların ötesinde yaratıcı tariflerde kullanıyor.
İlk hasat mahsulleri bahçede 200 TL! 100 bin ton rekolte bekleniyor...
Mersin’in Mut ilçesinde beyaz incir hasadı başladı. Yaklaşık 15 bin dekar alanda üretimi yapılan incirin bu yılki rekoltesinin 100 bin tona yaklaşması bekleniyor.
Buharkent'te hasat başladı: Yılın ilk mahsulünü toplamak için gün doğmadan yola çıkıyorlar....
Aydın’ın verimli topraklarında yetişen taze incirin en erken hasat edildiği yer olan Buharkent’te incir sezonu başladı.
Manisa'da hasat başladı: Saat 09.00'a kadar sürüyor...
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yetişen ve yıl içerisinde bir ağaçtan 7 kez meyve alınması nedeniyle "yediveren inciri" adı verilen meyvenin hasadına başlandı.
Mersin'de 100 tonluk hasat: Bahçede 80 TL
Mersin'in Mut ilçesinde sezonda 100 tona yakın hasat yapılan incirin kilogramı 80 TL'den alıcı bulmasıyla üretici altın yılını yaşıyor.
Sıcaklıklar incir hasadını 15 gün erkene çekti
Dünyanın önde gelen incir üretim merkezlerinden Aydın'da havaların sıcak gitmesi nedeniyle taze incirde hasat, önceki yıllara göre 15 gün erken başladı.
Aydın'da "sarı lop" için hasat vakti bu sene 15 gün erken geldi
Dünyanın önde gelen incir üretim merkezlerinden Aydın'da havaların sıcak gitmesi nedeniyle taze incirde hasat, önceki yıllara göre 15 gün erken başladı.
Bursa Siyah İncir’in izinde, gastronomik keşif yolculuğu!
Geçtiğimiz gün Coğrafi İşaret Tescilli Bursa Siyah İncir’in izindeydik. Bursa'nın bereketli topraklarının ürünlerinden olan siyah incir; rengi, aroması, sulu iç yapısıyla dünyanın en kaliteli sofralık inciri olarak kabul ediliyor. Yolculuğu İngiliz Kraliyet ailesinin mutfağına kadar uzanan ‘Siyah İncir’in hasadını şefler ve konunun uzmanlarıyla birlikte Bursa’nın Karabalçık Köyü’nde gerçekleştirik…