'Kalça ağrısının nedeni kalça sıkışması sendromu olabilir'
Kalça sıkışması sendromunun (hip impingement) 20 ila 40 yaş arasındaki görülen ve kalça fonksiyonlarında kısıtlanma ile seyreden bir hastalık olduğunu belirten Prof. Dr. İbrahim Azboy, “Hastalar genellikle kasık ağrısı ve dize yayılan ağrıdan şikayetçidirler. Kalça sıkışması sendromu yaşayan hastalar uzun süre oturup ayağa kalktıktan sonra kasıklarında batma şeklinde ağrı tarif ederler. Zaman içerisinde aktivitelerde kısıtlanma ve kalça hareket açıklığında azalma görülür” dedi.
En Çok Okunanlar
ABD basınında gündem olan iddia
Washington Post'a göre Rusya’nın, Orta Doğu’da Amerikan güçlerini hedef alabilmesi için İran’a istihbarat ve hedef bilgisi sağladığı öne sürüldü. Üç ABD’li yetkili, Moskova’nın savaşın başlamasından bu yana İran’a ABD’ye ait savaş gemileri ve uçakların konumlarını ilettiğini iddia etti.
İmamoğlu'nun diploma davasında istinaf kararı
Son dakika haberi... Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptaline ilişkin açtığı davada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 7. İdare Dava Dairesi, istinaf incelemesi sürerken yapılan “yürütmenin durdurulması” talebini reddetti. Böylece dosya esastan incelenmeye devam edecek.
Tahran vuruldu, Tel Aviv’de patlamalar!
İsrail ordusu, Tahran’daki hedeflere yönelik “geniş çaplı bir saldırı dalgası” başlattığını duyurdu. İran devlet medyası başkentin farklı noktalarında patlamalar yaşandığını ve Mehrabad Havalimanı’nda yangın çıktığını bildirirken, İran’ın İsrail’e füze saldırısı düzenlediği, Tel Aviv’de patlama sesleri duyulduğu aktarıldı.