Kaşar peynirinde yasak madde tespiti için yeni yöntem
Tarım ve Orman Bakanlığı, eritme peynirinin kaşar peyniri olarak satışının engellenmesi ve tüketici menfaatlerinin korunması amacıyla fosfat ve sitrat tuzlarının tespitine yönelik yeni analiz yöntemlerini uygulamaya alacak.
Katkı maddesi yok, faydası çok: Sağlıklı yaşamın sırrı balıkta!
İçinde katkı maddesi olmayan tek besin kaynağının balık olduğunu söyleyen Balıkçı Kenan Balcı, "Uzun yaşamında sırrı balıkta.“ dedi.
Döner, pastırma, tahin, kaymak, baklava...
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca insan sağlığının korunması, gıda satışında adaletin sağlanmasına yönelik, gıda katkı maddelerine sınırlama getirildi.
Meyve suyu alırken bu etkenlere dikkat: Birçok hastalığı tetikleyebilir
Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, aşırı işlenmiş gıdaların tüketilmesiyle birçok hastalığın yüzde 15 ile 30 arasında artışa neden olacağını değerlendirerek uyarılarda bulundu.