Vitamin deposu bu lezzet kış aylarında hastalıkları uzak tutuyor: Türlü konservesi nasıl yapılır?
Kışlık türlü konservesi, özellikle kış aylarında yemek hazırlamak için pratik bir seçenektir. Peki, kış aylarında hastalıkları uzaktan tutan vitamin deposu bu lezzet nasıl yapılır? İşte, kışlık türlü konservesi tarifi...
Evde yapılan konserveleri tüketirken dikkat!
Geleneksel yöntemlerle evde hazırlanan konserveler için önemli uyarılarda bulunan halk sağlığı uzmanları "Küflenmiş, kabarmış, rengi ve kokusu değişmiş, kapağı bombeleşmiş veya sızdırmış konserveler asla tüketilmemeli, tadına dahi bakılmamalıdır" dedi.
Kış konservesi yaparken dikkat edilmesi gereken 5 kural
Kış mevsimi için yapılan hazırlıklar devam ediyor. Pazar ve marketlerden alınan onlarca kilo sebze ve meyveden hem konserve yapılıyor hem de tazeliklerini korumaları için derin donduruculara konuluyor. Daha sonra tüketilecek sebze ve meyvelerin sağlık açısından herhangi bir risk oluşturmaması için hazırlama ve saklama koşullarına dikkat etmek gerekiyor. Çünkü hijyene dikkat edilmeden, doğru bir şekilde hazırlanmayan sebze ve meyveler sağlık açısından tehlike oluşturabiliyor.