Sağlıklı, lezzetli ve farklı: Mor havuç çorbası
Mor havuç çorbası, göz alıcı rengi ve besleyici içeriğiyle sofraları süsleyen bir lezzettir. Yüksek antioksidan içeriğiyle sağlık deposu olan mor havuçlar, bu çorbaya benzersiz bir lezzet ve renk katıyor. İçinizi ısıtacak ve damaklarınızı şenlendirecek bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday.
Ereğli’de mor havuç hasadına başlandı: Tarladan sofraya şalgamın yolculuğu…
Türkiye’de en uygun üretim yeri Konya Ereğli olan ve şalgamın hammaddesini oluşturan mor havucun hasadına başladı. Tohum seçiminden şişelenmesine kadar oldukça zahmetli bir süreçten geçen şalgam üretiminde mor havuçlar, en önemli rollerden birini üstleniyor. İşte; hammaddesi mor havuç olan şalgamın tarladan sofraya yolculuğu…