Karadeniz mutfak kültürünü anlatan 5 yöresel tarif…
Karadeniz yemekleri kendine has lezzetleriyle Türkiye’nin eşsiz güzelliklerinden biri. Bu güzel coğrafya kendi içinde bölgelere ayrıldığından, her bölgenin de kendine has yemekleri bulunuyor. Peki; Karadeniz yemekleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? İşte Karadeniz mutfak kültürünü anlatan 5 yöresel tarif…
Pepeçura nedir? Nasıl yapılır?
Pepeçura, Doğu Karadeniz’in en meşhur tatlılarından biridir. Ana maddesi üzüm. Rize’de yetişen kabuğu sert, içi yumuşacık Isabella adıyla bilinen kokulu üzümün, saf mısır unuyla birleşmesi sonucunda elde ediliyor. Tadı mayhoş, hoş kokulu, rengi mor, kıvamı yoğun nefis bir tatlı.