Hekimler 14 Mart’ı bayram olarak kutlayamıyor
İzmir Tabip Odası ve Hekim Birliği Sendikası temsilcileri, sağlık çalışanlarının ağırlaşan çalışma koşulları, artan şiddet olayları ve özlük haklarının yetersizliği nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayamadıklarını belirtti. Tüm bunlara rağmen, kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için mücadele edeceklerini söyleyen hekimler, güvenli çalışma ortamı, sağlıklı muayene ortamı ve eşit işe eşit ücret hakkı istiyor.
İzmir Tabip Odası: Sağlıkta Dönüşüm Programı şiddet doğuruyor
İzmir Tabip Odası, “Sağlıkta Sorunlar Bitmiyor” başlıklı mayıs ayı raporunu açıkladı. İzmir Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt, "Siyasi iktidarın uygulayıcısı olduğu Sağlıkta Dönüşüm Programı ülkemizde halk sağlığının korunması ve geliştirilebilmesi bir yana, sağlık hizmetlerine erişimi zorlaştırmakta, ülke kaynaklarının sağlık alanına egemen sermaye gruplarına aktarılmasına yol açmaktadır. Bu uygulamaların hekimler ve sağlık çalışanları açısından doğurduğu sonuçlar ise çoğalan iş yükü, artan tükenmişlik ve önlenemeyen şiddettir" dedi.
İzmir Tabip Odası Başkanı Özyurt'tan 'onaylı randevu' uyarısı: Hekimlere şiddeti artırabilir
İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı hastanelerde onaylı randevu uygulamasının hastanelerde çatışma ortamı meydana getirebileceğini, sağlıkta şiddeti daha da artırabileceğini söyledi. Özyurt, yeni sistemin çok yürüyebilecek bir uygulama olmadığını ifade etti.