Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
7°C Hafif yağmur İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,80
Euro 51,65
Sterlin 58,94
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.184,31
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Rıza Bey Apartmanı
Rıza Bey Apartmanı davasında yeniden 'bilirkişi raporu' istendi Rıza Bey Apartmanı davasında yeniden 'bilirkişi raporu' istendi İzmir depreminde en fazla can kaybının yaşandığı Rıza Bey Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin 20 sanığın yargılandığı davanın 19'uncu duruşmasında; her sanık yönünden sorumluluğun belirlenmesi için yeniden bilirkişi raporu alınmasına karar verildi.
Depremde yıkılmıştı, tutuklu kalmamıştı... Depremde yıkılmıştı, tutuklu kalmamıştı... İzmir'de 30 Ekim 2020'deki depremde 36 kişinin yaşamını yitirdiği Rıza Bey Apartmanı'na ilişkin yeni soruşturma kapsamında 5 kişi hakkında, binanın inşasında proje-mimarlık hizmeti verdikleri, yapının taşıyıcı sistem elemanlarına epoksi enjeksiyon ve izinsiz tamirat işlemi yaptıkları iddiasıyla dava açıldı.
36 kişiye mezar olmuştu... Rıza Bey Apartmanı davasında gerginlik 36 kişiye mezar olmuştu... Rıza Bey Apartmanı davasında gerginlik İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 36 kişinin yaşamını yitirdiği, 17 kişinin de yaralandığı Rıza Bey Apartmanı davasında tutuklu sanıkların savunmalarının ardından taraf avukatları arasında tartışma çıkınca duruşmaya kısa süreli ara verildi. Gerginliğinin sona ermesinin ardından ara karar açıklayan heyet, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
İzmir depreminde kurtulan Ayda'nın babası: Umudunuzu koruyun İzmir depreminde kurtulan Ayda'nın babası: Umudunuzu koruyun İzmir'de 117 kişinin hayatını kaybettiği depremde enkazdan 91 saat sonra kurtarılan Ayda bebeğin babası Uğur Gezgin, “Şu anda onların ne çaresizlikte olduğunu yürekten hissediyorum aynı çaresizliği ben de yaşadım. Kimse umudunu kaybetmesin, biz 91'inci saatte çıkardık kızımızı, herkes bitti diyordu” diyerek umut aşıladı.
Rıza Bey Apartmanı davasında belediye görevlileri savunma yaptı Rıza Bey Apartmanı davasında belediye görevlileri savunma yaptı İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen depremde yıkılan ve 36 kişiye mezar olan Rıza Bey Apartmanı davasında binanın risk grubunda yer aldığı belirlendiği halde idari işlem yapmaması suçlamasıyla yargılanan belediye personeli dinlenildi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
‘İyilik ikizim’ çocuklara dokunacak ‘İyilik ikizim’ çocuklara dokunacak 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde yaşamını yitiren 15 yaşındaki ikizler Sayra ve Çınar Alpgündüz’ün annesi Tülin Batmaz tarafından başlatılan “İyilik ikizim” hareketi, çalışmalarını vakıf çatısı altında sürdürecek. Köy okullarındaki çocuklara destek vereceklerini belirten Batmaz, “Eğitime ve sosyal psikolojik desteğe ihtiyacı varsa onu tamamlayacağız, bilişsel bir ihtiyacı varsa onu karşılayacağız” diyerek çocukların yarınları olmak için yola çıktıklarını söyledi.
36 kişiye mezar olmuştu... Rıza Bey Apartmanı davasında yeni gelişme: Kamu görevlileri 'ağır cezada' yargılanacak 36 kişiye mezar olmuştu... Rıza Bey Apartmanı davasında yeni gelişme: Kamu görevlileri 'ağır cezada' yargılanacak İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 23'üncü Ceza Dairesi, Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6'lık depremde 36 kişinin yaşamını yitirdiği, 17 kişinin de yaralandığı Rıza Bey Apartmanı ile ilgili haklarında 'görevi kötüye kullanma' suçundan 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılan o dönemki kamu görevlileri Gamze E. (52) ve Mehmet Ali U.'nun (69) ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına karar verdi.
Depremde 36 kişinin yaşamını yitirdiği Rıza Bey Apartmanı inşaatında çalışan işçiler tespit edilecek Depremde 36 kişinin yaşamını yitirdiği Rıza Bey Apartmanı inşaatında çalışan işçiler tespit edilecek İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremde 36 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı 2'si tutuklu 13 sanığın yargılandığı Rıza Bey Apartmanı davasında mahkeme heyeti, inşaatta çalışan işçilerin tespit edilip, tanık olarak dinlenmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu'na yazı yazılmasına karar verdi.
İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı davası ertelendi İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı davası ertelendi İzmir'deki depremde en fazla can kaybının yaşandığı Rıza Bey Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla ikisi tutuklu 13 kişinin yargılandığı davada tanıklar dinlendi.
36 kişi ölmüş, 17 kişi de yaralanmıştı 36 kişi ölmüş, 17 kişi de yaralanmıştı İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 36 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı Rıza Bey Apartmanı davasında o dönemki kamu görevlileri Gamze E. (51) ve Mehmet Ali U. (68) hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan 2’şer yıla kadar hapis cezası istendi.
İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı davasına ilişkin yeni gelişme: 'Yönetici binanın çürük olduğunu biliyordu' İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı davasına ilişkin yeni gelişme: 'Yönetici binanın çürük olduğunu biliyordu' İzmir depreminde 36 kişiye mezar olan Rıza Bey Apartmanı'na ilişkin dava devam ediyor. Apartmandaki diş hekimliği polikliniğine tadilat yapan ve duruşmada tanık olarak dinlenen K.Ö., "Mobilyaları apartmanın duvarına dayadığımızda depremde hayatını kaybeden o zamanki yönetici bana inşaat mühendisi olduğunu söylemişti ve binanın çürük olduğunu biliyordu" ifadelerini kullandı.
İzmir depreminde yıkılan Rıza Apartmanı davasına ilişkin yeni gelişme İzmir depreminde yıkılan Rıza Apartmanı davasına ilişkin yeni gelişme İzmir depreminde yıkılan ve 36 kişinin öldüğü Rıza Bey Apartmanı davası devam ediyor. Davada sanık sayısı 13'e çıktı. Apartmandaki diş polikliniğinin sahipleri Arda Hacarlıoğlu ve Onur Yedikara ile o dairenin sahibi Selma Enseri ve Ender Ensari de davada tutuksuz sanık olarak yargılanmaya başladı.

En Çok Okunanlar

Erdoğan'a seslendi: 'Karar verdin mi vermedin mi?'
Erdoğan'a seslendi: 'Karar verdin mi vermedin mi?' CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kocaeli'de düzenlenen 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinginde sanatçı Tarkan'a seslenerek "Kartepe’ye bir destek de Tarkan atar inşallah" diye çağrıda bulundu. Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a köprü ve otoyolların özelleştirilmesine ilişkin, "Bu milletin altın yumurtlayan tavuğunu yabancılara satmaya karar verdin mi vermedin mi?" diye sordu.
Yardım etmek istedi, 6 yerinden bıçaklandı
Yardım etmek istedi, 6 yerinden bıçaklandı Bağcılar'da 18 yaş altı bir grubun darbettiği çocuğu kurtarmak isteyen 27 yaşındaki genç, çıkan arbedede 6 yerinden bıçaklandı. Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan saldırının ardından aile tehdit mesajları aldıklarını söyledi.
Bakan Bayraktar'ın sözleri akıllara geldi!
Bakan Bayraktar'ın sözleri akıllara geldi! Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, dün İstanbul Beyoğlu'nda Kayacık ailesinin iftar sofrasına misafir oldu. Evin sobalı olması dikkat çekerken, bu durum, bütçe görüşmeleri sırasında herkesin doğalgaz kullandığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın sözlerini boşa düşürdü.
Barajlardan sevindiren haber: 45 günde bir yıllık yağış düştü!
Barajlardan sevindiren haber: 45 günde bir yıllık yağış düştü! İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) Hidrojeoloji Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Şimşek, son yağışlarla yer altı sularında artış olduğunu belirterek, "Torbalı'daki ovada en son geçen hafta yaptığımız ölçümde yer altı suyunda yaklaşık 120 santimetre yükselme tespit ettik. Bu iyi bir rakam. Daha bugünlerde böyle bir yükselme olduğuna göre muhtemelen haziran, mayıs sonu gibi bu 3 metreyi bulacak gibi görünüyor" dedi.
'AKP'nin yeni servet transferi modeli' diyerek duyurdu!
'AKP'nin yeni servet transferi modeli' diyerek duyurdu! CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "AKP'nin yeni servet transferi modeli" başlığı ile yaptığı açıklamada, Avrasya Tüneli'nde araç geçiş sayısı tutmasına rağmen hazinenin görevli şirkete ödeme yaptıklarını tespit ettiklerini açıkladı.
Arjantin’in bugünü Türkiye’nin yarını mı olacak?
Arjantin’in bugünü Türkiye’nin yarını mı olacak? Arjantin'de Milei hükümetinin işgücü reformuna karşı sendikalar genel grev başlatırken, sokaklarda polisle eylemciler arasında sert çatışmalar yaşandı. Ekonomik daralma, işten çıkarmalar ve düşen alım gücü nedeniyle yükselen tepkiler, Türkiye ile Arjantin arasındaki ekonomik benzerlikleri ve "Arjantinleşme" riskini bir kez daha gündeme taşıdı.
Berlinale’de tarihi gece, çifte zafer!
Berlinale’de tarihi gece, çifte zafer! 76. Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı İlker Çatak’ın “Sarı Zarflar” filmine verilirken, Emin Alper “Kurtuluş” ile Jüri Büyük Ödülü’nü kazandı. Türk sineması festivalin en büyük iki ödülüyle törene damga vurdu.
'Engel olmak aklımın ucundan geçmez'
'Engel olmak aklımın ucundan geçmez' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cumhurbaşkanı adayını maddelerle tarif etti, "Mansur Yavaş bu adaysa ona engel olmak aklımın ucundan geçmez" dedi. Özel ayrıca Abdullah Gül iddialarını, "Dezenformatif bir faaliyet" sözleri ile yalanladı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye