Pirinçli elma dolması malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Orijinal elma dolması tarifi...
Osmanlı mutfağının eşsiz yemeklerinden biri olan elma dolması, Türkiye'de birçok yörede yapılan, oldukça sevilen bir lezzettir. Peki, pirinçli elma dolması malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Orijinal elma dolması tarifi...
Türkiye'nin birçok yerinde farklı tariflerle yapılan elma dolması, Niğde'ye özgü bir yemek olarak biliniyor. Farklı ve lezzetli bir tarif arayanlar için iyi bir tercih olan 'elma dolması nasıl yapılır?' sorusunu sizin için cevaplandırdık. İşte ayrıntılar...
PİRİNÇLİ ELMA DOLMASI MALZEMELERİ NELERDİR?
- 8 adet orta boy Niğde elması
- 1 çay bardağı pirinç
- -½ çay bardağı kıyma
- 1 kaşık yağ
- 5 kaşık toz şeker
- İhtiyaç kadar tuz
ELMA DOLMASI NASIL YAPILIR?
- Elmaların kabukları soyulur. Şekilleri bozulmadan sap kısmından başlanarak elmalar parçalanmadan oyulur.
- Elmalar kararmasın diye limonlu suya konur. Ayrı bir kapta yıkanmış pirinç, kıyma, yağ ve tuz harmanlanır.
- Çay kaşığı yardımı ile elmaların oyuk kısmına dikkatlice doldurulur.
- Elmalar, tencereye dizilir. Üstüne toz şeker serpilerek suyu ayarlanır. Pirinçler açılıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
Etiketler:
#elma
#Elma dolması
#pirinçli elma dolması
#Niğde
#MasterChef
#Masterchef Türkiye
#tarif
#orijinal tarif
İlgili Haberler
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu