Yaz akşamlarında hafif ve lezzetli bir tatlı arayanlar için çikolatalı mus tarifi imdada yetişiyor. İşte, çikolatalı mousse tarifi...
ÇİKOLATALI MUS MALZEMELERİ NELERDİR?
- 250 gr bitter çikolata
- 2 yumurta sarısı
- çeyrek su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- bir çimdik tuz
- 4 yumurta akı
- 200 ml soğuk krema
ÇİKOLATALI MUS NASIL YAPILIR?
- Çikolatayı benmari usulü eritip, soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını güzelce çırpın.
- Sos tenceresine süt ve şekeri alıp, eriyinceye kadar karıştırın ve kaynama noktasına gelince ocaktan alın.
- Yumurta sarılarını bir kaba alın. Üzerine sürekli karıştırarak sütü ilave edin.
- Sütlü karışımı erittiğiniz çikolataya ekleyin. Yumurta aklarını da ayrı bir kaba alın.
- Yumurta aklarının olduğu kabı, içinde sıcak su dolu bir kabın üzerine yerleştirip sürekli karıştırın.
- Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın. Tuz ekleyip tel çırpıcıyla iyice çırpın.
- Yumurta aklarının üçte birini çikolatalı karışıma ekleyip yavaş hareketlerle yedirin.
- Buzlukta soğuttuğunuz karıştırma kabına kremayı alın ve mikserle katılaşıncaya kadar çırpın.
- Çikolatalı karışıma ekleyip yine yavaş hareketlerle yedirin.
- Kaplara paylaştırın ve buzdolabında 2 saat bekletin. Mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz.
ÇİKOLATALI MUS KAÇ KALORİ?
Bir kase çikolatalı mus, 247 kalorilidir.