Cüneyt Arcayürek

'2023 Vizyonu'

08 Mayıs 2013 Çarşamba

Başbakan başka, yardımcısı başka telden çalıyor.

\n

Kızılcahamamda partisinin milletvekillerine konuşurken askerlik süresi kısaltılabilir dedi.

\n

Beyefendinin ağzından çıkan her \ncümleyi siyasal ayet diye kabul eden medyamızda bir tartışma telaşıdır başladı, hâlâ sürüyor. Pazartesileri toplanan Bakanlar Kurulunda neler görüştüklerini basına açıklayan yardımcısı, sözcü Bülent Arınçın -gazete başlıklarından- hükümette askerliğin kısaltılması kararı yok, dediğini öğrendik.

\n

Konu ya Bakanlar Kurulunda görüşüldü, askerlik süresinin indirilmesini erken buldu bakanlar ya da Başbakan iki gündür gazetelerdeki süreyle ilgili tartışmalardan bunaldı.

\n

Hükümet sözcüsü Arınça haberi usturuplu biçimde yalanlamasını buyurdu.

\n

O da her zaman yüzünde ciddi insanlara özgü maske, doğruları söylediğini inandırıcı olmaya çalışan yumuşak ses tonuylaBugün verdiğimiz bir karar yokdedi.

\n

***

\n

Fakat gazeteler Başbakanın sözlerini yalanlayan Arınçın açıklamasına fazla itibar etmedi. Dün inadına askerliğin 18 aydan 12 aya indirilmesiyle ilgili yeni haberler üretip yayımladılar.

\n

Son haberlere göre hükümetin karşı çıkmasına karşın Genelkurmay askerlik süresinin kısaltılmasına olumlu bakıyor.

\n

Başbakanı, Başbakan Yardımcısının yalanlamasından sonra; bu kez Genelkurmayın hükümetle ters düştüğünü içeren haberler gündeme düşmüş oluyor.

\n

***

\n

Zaten bu tür kararlara da gerek yok!

\n

Silahlı Kuvvetler kendiliğinden eriyor.

\n

Bir önceki aya kıyasla subay sayısı 179, astsubay sayısı 539, uzman jandarma sayısı 21 azaldı.

\n

Erbaşlar sayısı da bir önceki aya kıyasla 36 bin 438 azalarak 379 bin 439a düştü.

\n

Nisan 2013 itibarıyla TSKnin personel toplamı 681 bin 881 iken, Mayıs 2013te bu rakam 645 bin 384e düştü.

\n

Böylece bir ayda TSKnin personel oranı yüzde 5.3 oranında azalmış oldu.

\n

Generallere gelinceRTE, adeta Adnan Menderesin TSKyi yedek asteğmenlerle de yönetirim dediğine geliyor...

\n

Değerli birçok general/amirali darbeci diye içeriye attığı yetmiyormuş gibi; şimdi emeklilik taleplerinin işleme konulmasıyla Ağustos 2012den bu yana istifa eden general/amiral sayısı da giderek artıyor.

\n

Darbe korkusu sarmış RTEyi. Kasımpaşalı edasıyla öyle bol keseden attığı cesaret simgesi nutuklara kulak asmayın. Yeni Şafak dün açıkladı. RTEnin 2023 vizyonuna göre TSK, küçülecek, sadece dış tehdide karşı görev yapacak, jandarma kır polisine dönüşecek!..

\n

***

\n

BunlarınOrdu bizim ordumuzsöylemlerine bakmayın. Her fırsatta askeri karalıyorlar.

\n

Daha modern bir ordu yaratmak propagandasıyla, ama asıl amaçlarını örtmek için ulusal ordunun varlığını korumasını savunanları darbeci diye suçlayıp yandaş medya ile el ele, teşhir ediyorlar. Ama bilinçaltındaki asıl duygularını dışarıya vuran örnekler yaşandı...

\n

Örneğin Bülent Arınç; gazetelere sızdırılan, çoğu bir zaman sonra asılsız olduğu ortaya çıkan haberleri kaynak göstererek; Yahu bunlar (generaller, amiraller, her rütbeden subaylar) düşmanla nasıl savaşacaklar? Darbe planlamaktan başlarını kaldıramıyorlar diye ekranlarda alaylı konuşmalar yaptı.

\n

Bu türden içlerindeki askere olumsuz bakışı dışa vuran son konuşması; son 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tarihli.

\n

2013’e kadar türbanlı eşli Meclis başkanlarının resepsiyon çağrılarını reddeden Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının, bu kez eşleriyle davete gelmelerini Bülent Arınç, Düne kadar Meclis Başkanının 23 Nisan resepsiyonuna katılmayanlar bugün gelip Meclis Başkanının önünde şak diye selam duruyorlardiye ve elbette içlerindeki sönmeyen nefreti dışarı vuran bir cümle ile böyle yorumladı.

\n

***

\n

Bizim asker büyük askerdememek, askeri uğurlayanlara dedirtmemek için çırpınıyorlar!

\n

Şayet hem cumhurbaşkanı, hem başbakan, hem parlamento, hem yargıç-yargı konumuna gelmeyi başarırsa

\n

…2023’te TSKde işlem tamam!

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları