Cüneyt Arcayürek

Kim Yönetiyor Ülkeyi?

18 Mayıs 2011 Çarşamba
\n

Bu ülkeyi kim yönetiyor sorusu, gerçeklere aykırı bir soru.

\n

Yanıt gayet basit: Ülkeyi yönetenler tribünde. Adı sanı bilinmeyen kuruluşları (moda deyimiyle çeteleri) yöneten adı sanı bilinemeyen kişiler sahada

\n\n

CHPyi yenileştirmek, alternatif iktidar partisi konumuna getirmek için önce Baykal olayı tezgâhlandı.

\n

Başarılı sonuç alınınca seçimlerde AKP yararına yeni bir hizmet gündeme girdi.

\n

Kimi MHP yöneticilerinin yatak odalarına girildi. Kameralar yerleştirildi. Cinsellik üzerine kasetler internette yayımlandı.

\n

Çeteleri ortaya çıkarmakla görevli hükümetin başkanı bile; Maazallah bir resmimi yanımda bir iki kadınla internete koyarlar diye hem aczini hem de korku içeren konuşmalar yapmaya başladı.

\n

MHP lideri Bahçeli ve parti yöneticileri Başbakana, kaset çetesini ortaya çıkar diye günlerdir seslenedursunlar.

\n

RTEden sade suya tirit açıklamalar! Kaset çetesini veya çetelerini polis ve savcılar araştırıyormuş!

\n

Bu araştırmalar nasıl araştırma ise Baykal olayından beri bir türlü sonuçlanamıyor.

\n

***

\n

Bu sırada Antalya CHPli Belediye Başkanı Prof. Mustafa Akaydın; Başbakan daha rektörlüğümün ilk gününden beri peşimde diye başlayan açıklamalarla kamuoyu huzurunda.

\n

Şimdi belediyemin her yeri didik didik taranıyordiyor.

\n

Ama doğrusu iktidara bu kadar yüklenmek de aşırı bir çaba.

\n

İktidarı anlamak istemiyorsunuz:

\n

CHP belediyelerinin, hatta CHPye sempati duyan kurumların, örneğin gazetelerin, RTE döneminde didik didik aranması O belediyelerin, o muhalefete ılımlı bakan kurumların, muhalefet kokan yayınlar yapan gazetelerin çalışmalarını denetleme yoluyla teşvik etmek için!..

\n

***

\n

Yooo! Antalyanın saygın ilim adamı CHPli Antalya Belediye Başkanı; açığınızı yakalamadığı için Başbakanın çıldırdığını böyle açıktan söyleyen demeçler veremezsiniz.

\n

Üstelik patenti AKPye ait bir mazereti öne süremez, basın sözlerimi yanlış algıladı, çarpıttı da diyemezsiniz...

\n

Siyasal açıklamalarını yermek için, örneğin Kanal İstanbul projesini kastederek böyle demiş de olabilirsiniz ama...

\n

kimi uyanık, olayı şakaya çevirmek isteyenler ünlü bir fıkrayı: Bir ülkede sokakta ülkeyi yönetene küfreden bir adamı yakalayıp karakola götürmüşler. Adam karakolda yönetene küfretmediğini söyleyince komiserinUlan biz kime küfredileceğini bilirizdiye terslemiş adamı..” fıkrasını anımsatabilirler.

\n

***

\n

Ülkeye ileri demokrasi getirdiğini gazetelere verdiği propaganda reklamlarında altını çizerek ilan eyleyen hükümeti, üstüne üstlük RTE gibi hukukun üstünlüğüne inancını pekiştirmek için yargıyı da kendi amaçlarına koşut biçimleyen bir Başbakan’ın görevde olduğu bu dönemde

\n

Prof. Akaydın, dinlendiğinden, fotoğraflandığından, telefon konuşmalarının, hiç davayla ilgisi olmadığı halde Ergenekon kayıtlarında yer aldığından yakınmamalıydı!

\n

Oysa, gerçek nedir? Telefonlarınızın dinlenmesi PTTnin sağlıklı hizmet verip vermediğini; fotoğraflarınızın çekilmesi, geçen aya oranla bu ay kilo alıp almadığınızı denetlemek için... Eee yani? Hizmeti saptıran demeçlerinizi, nankörlük diye yorumlarsa RTE; haksızlık mı yapmış olacak?

\n

Hocam; size, 1950de muhalefete düşen CHPnin Meclis Grup Başkanvekili Faik Ahmet Barutçudan dinlediğim yöntemi salık veririm.

\n

Barutçu; kendisini izleyen sivil polisleri yanına çağırmış. Sabahtan akşama beni izleyerek yorulacağınıza, her akşam üzeri gelin bana. O gün nereye gittiğimi, kimlerle ne konuştuğumu anlatırım. Raporlarınız daha sağlıklı olur, demiş!

\n

***

\n

Beni Ergenekonluk yapabilmek için çok uğraş verildi dediğinize göre; tedbirli olun hocam.

\n

İkide bir önce karakolu, sonra savcılığı, çoğu kez tutuklar evini ziyarete zorlanan rahmetli ağabeyimiz Aziz Nesin gibi:

\n

Güncel gereksinimlerinizi karşılayacak; örneğin tıraş takımı, bir don bir gömlek vs. küçük bir çantaya yerleştirin, bir kenara koyuverin... Hazırlıklı olun!

\n

***

\n

İktidarla ılımlı ilişkileri maharetle yürüten TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun twitter hesabına, şifreleri de kırılarak genel kurulda Kılıçdaroğlu 27 kez, Başbakan 24 kez alkışlandı diye mesaj yazmışlar. Düşünün artık. İktidarla ılımlı ilişkileri maharetle yürüten TOBB Başkanını bile kullanıyorlar.

\n

Telekulakların olağanlaştığı... Suçunu bilemeyenlerin aylarca, yıllarca mahpuslarda yattığı... Ortaya çıkarılması çabalarının havada bulut, sen bunu unuta dönüştüğü, gizli çete eylemlerinin siyasete yön verdiği.. başarılı AKP hükümetleri dönenimde

\n

bu ülkeyi kim yönetiyor diye hâlâ soruyor musunuz?

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları