Hayri Güner

Saman Alevi

04 Ağustos 2011 Perşembe
\n\n\n

Portekizin sıcak havasında Benfica karşısında alınan 2-0lık yenilgi, tur umutlarını azaltmıştı aslında Trabzonsporun Ama rövanşta kaybedecek bir şeyi yoktu Bordo - Mavili takımın, en büyük dezavantaj ise Atatürk Olimpiyat Stadıydı Adı üzerinde Olimpiyat Stadı, futbol değil Eğer rakibe baskı kurmayı, erken gol bulup, onları panik havasına sokmayı ya da taraftarın etkisini üzerlerinde hissetmelerini planlıyorsanız; önce 1 dakika düşünmeli, ardından bu mekânın çimlerine çıkmalısınız. Çünkü rakip futbolcular kendilerini bu sahada, deplasmanda oynuyormuş gibi hissetmiyor! Maç takviminin iyi hesaplanmaması ve Avni Aker zemininin Gençlik Oyunlarına feda edilmesi; belki de Trabzonsporun tur atlamasına engel oldu.

\n

Bu kadar olumsuzluğun yanında Bordo - Mavililer nasıldı Benfica önünde? İlk 15 dakika rüzgârı da arkasına alan Trabzon, etkili ataklar geliştirdi. Hatta 8de Burakın attığı nizami gol, tıpkı Portekizdeki ilk karşılaşmada olduğu gibi ofsayta takıldı. Ama zaman ilerliyor, Karadeniz ekibinin oyunu ise durağanlaşıyordu. Çok geçmedi, 19. dakikada Benfica, taç atışıyla birlikte 2 pas yaptı; Nolitonun ayağından golü buldu.

\n

Elbette hesaplar değişti Trabzonsporda, futbolcular demoralize oldu. Portekiz ekibi birkaç net fırsattan daha yararlanamadı. Ardından, 32. dakikada Henriquenin golü Acaba olur mudiye düşündürdü ama gerisi gelmedi. Henriquenin sakatlanması, sonra Mierzejewskinin kırmızı kartı, Şampiyonlar Ligine bir adım daha yaklaşma umudunu aldı götürdü Bordo - Mavililerin elinden Her şeye rağmen bu defter kapansa da Avrupada yeni bir sayfa açılabilir. Statü gereği UEFA Avrupa Ligi play - off turuna kalacak Trabzonspor, takımolursa yolu açık. Ancak şu bir gerçek ki; teknik direktör Şenol Güneşin savunma ve hücum hattı arasındaki kopukluğu çözmesi gerekiyor. Çünkü 6-0-4’ şeklindeki taktik diziliş, ne savunmaya ne de hücuma hiçbir katkı sağlamıyor...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Trabzon’da skandal 18 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları