Mehdilerin keramet üssü, Utah!

19 Ağustos 2018 Pazar

ABD’de sivrilen müritleri sayesinde Amerikan Evangelist Kilise’nin güvenini ve tabii maddi desteğini kazanan Adnan Oktar’ın Harun Yahya takma adıyla yazmış gibi yaptığı Yaratılış Atlası, 2006 yılında yayımlandı.
Her biri 5 kg 800 gr ağırlığında Yaratılış Atlası, Türkiye’de tüm üniversitelere, okullara, hatta sokaklarda bedava dağıtıldı. Öyle ki, Adnancıların İstanbul’da Şişli Meydanı’na çektikleri 2 TIR’dan gelene geçene Yaratılış Atlası dağıtmalarına bile tanık olduk!
Bir cilt maliyeti 100 TL’den aşağı olmayan kitapların kim tarafından niçin finanse edilip bedava dağıtıldığı MEB tarafından hiç merak edilmedi! Tam tersine. Zamanın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Okullarda hem Evrim, hem Yaratılış okutulsun” önerisiyle Adnancı postundaki Evangelist atağına göz kırpıyordu.
Mart 2006’da İstanbul Valiliği, 1999 yılında Adnan Oktar’la birlikte tutuklanıp yargılanan Turgut Aksu’nun liselerde Adnancı ‘yaratılış’ konferansları verme talebini hemen onayladı!
Adnan Oktar’ın vakfı BAV’ın ‘yaratılışçı’ fosil sergilerini belediyeler, valilikler destekledi.
Ankara’da Kızılay Metrosu’nda, İstanbul’da Taksim Metrosu ve Halkalı, Şişli, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Fatih, Beyoğlu belediyelerinde fosil sergileri açıldı.
AKP milletvekili Ahmet Uzer, Adnan Oktar’ın Yaratılış Atlası’nı TBMM’de dağıttı!
Oysa bedava dağıtımı, her dilden çevirisiyle Avrupa ülkelerini de kapsayan ve on binlerce baskısı yapılan fasarya atlasın, bugünlerde Türkiye’nin ekonomisini boğan Amerikancı Evangelizmin kültür istilası olduğundan kuşkulanmak için epeyce ipucu vardı!
Görmesi gerekenlerin görmediği ipuçlarını gördüm ve 4 Nisan 2007’de, FETÖ ile Adnan Oktar suç örgütü arasında ilişki kurduğum ilk yazımı, “Boyundan Büyük Oynayanlar” başlığıyla Vatan gazetesinde yayımladım:

***

Şu ABD’nin Utah’ında bir keramet var, dostlar. Fethullah Gülen cemaatine atfedilen “TSK üstüne bilişim üssü”, Utah’da. Raslantıya bakın ki, kendisine Harun Yahya dedirten Adnan Oktar’ın 770 “kuşe” sayfalık Yaratılış Atlası’nın fosiller defilesi de tabii ki ABD’de başlıyor ve 42’den 180’inciye tam 138 sayfalık bu defileye katılan Amerikan fosillerinin 124’ü, sıkı durun... Utah eyaletinde bulunmuş, nedense!
Darwin’in Evrim Teorisi’ni çürütmeye yönelik 423 sayfalık fosil fotoğraflarının 138 sayfası ABD kaynaklı, 285 sayfası ise 18 ülkeden dağınık yemleniyor!
Yaratılış Atlası’nın “meali” hepi topu 54 sayfalık bir metin. Notlar bölümünde bu cılız meale birkaç Türk hariç, yazarlarının hepsi ya Amerikan ya da İngiliz 215 adet kitap kaynak gösterilmiş, oysa “şaheserin” her sağ sayfasının altına Harun Yahya imzası atılabilmiş... Zaten kitapta, namı diğer Adnan Oktar / Harun Yahya’nın, kuşkusuz aynı oranda kendi yazdığı eser ve internet site listesi de 32 sayfa tutuyor, iyi mi?
Keramet Utah’daysa, hikmet de budur, aziz okurlar. Ol hikmet ki, Fransa’da kıyamet kopardı, şubat ayında. Fransızlar bir sabah uyanıp baktılar ki ülkede ne kadar kolej, lise ve üniversite varsa, devasa Yaratılış Atlası’nın hem de Fransızca baskısıyla donanmış, beleşten! Milli Eğitim Bakanı derhal bir genelge yayımladı, tüm kitaplar toplatıldı. Türkiye nasıl basıldığını bile merak etmiyor elbet, ama Fransız polisi bu kadar pahalı bir kitabın “hangi kaynak”tan boşalan parayla binlerce adet ve bedava dağıtılabildiğini araştırmaya başladı. Fakat asıl soruşturma konusu, Fransa’daki eğitim kurumlarına gönderilen her kolinin (çünkü kitap kitap değil, sanduka...) üzerinde alıcı adlarının açık seçik yazılmış olması.
Okulların listesi internetten çıkarılabilir ama Adnan Hocacılar her kurumun kitaplık sorumlusunu nasıl tespit edebilmişlerdir?
Kimdir bu dünyanın “büyük kulakları” sevgili okurlar? Kimdir hepimizi dinleyen, mail’lerimizi kaydettikten sonra bizlere servis eden Echelon kulakları, arama motorları, “register” kayıtları falan?
Cevabınızı duyar gibiyim, çünkü tek efendimiz var henüz, internetin “bilişim” yollarında: ABD...

***

Bu yazıdan öteye Adnancı mafyayla 11 yıldır hâlâ süren bir boğuşmaya girmiş oldum. Başlangıçta, yargıya sızan FETÖ’cü unsurlar bu mafyanın işbirlikçisiydi!
Devamı gelecek haftaya.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kıyamete hazırlık 14 Nisan 2024
Kibir ve kir 7 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları