Türkiye Rabia Cumhuriyeti’ne Doğru! (6)

12 Eylül 2017 Salı

AKP eski MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın “Yeni devlet kuruyoruz. Kurucusu Erdoğan!” sözleri olağanüstü tepki çekti. AKP Reis-i Umumisi, yıllardır “Yeni Türkiye’yi kuracağız!” demiyor mu? İkisi arasında ne fark var?

***

Yeni öğretim yılı pazartesi günü başlıyor. Acaba okulda ilk öğrendiğimiz şu şarkı bugünlerde söyleniyor mu, bilmiyorum:
“Daha dün annemizin kollarında yaşarken, çiçekli bahçemizin yollarında koşarken, şimdi okullu olduk sınıfları doldurduk, sevinçliyiz hepimiz yaşasın okulumuz…”
Ama şu “andın” söylenmesini AKP Reis-i Umumisi, 3 - 4 yıl önce “Her gün doğruyum diyerek doğru, her gün çalışkanım diyerek de çalışkan olunmaz! ” gerekçesiyle yasaklattı: “Türk’üm, doğruyum, çalışkanım. İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm, diyene!”
5. sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabından Atatürk’le ilgili “Çağdaşlaşan Türkiye” ve “Yeni Türk Devletinin Temelleri” bölümleri çıkarıldı, yalnızca Ankara’nın başkent olmasında adından söz edildi.
Maarif Nezareti’ne dönüşen bakanlık, müzik derslerinde Atatürk ile ilgili tüm şarkıları bile çıkarttı… Ağızlardan “Atatürk” çıkmıyor, Mustafa Kemal ile yetiniliyor!

***

Bunların yerine, 5 - 8. sınıfların Temel Din Bilgileri kitabında “Allah adına yapılan cihat savaşı” ile “Hac ve kurbanın dinimizin en önemli ibadetleri kavramları” girdi.
İmam hatip liselerinin “İslam Ahlakı” kitabının adab-ı muaşeret bölümündeki fotoğrafta bebeğe bile türban takıldı!
Mersin’de bir okul müdürü “kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmalarını yasakladıysa da”, bereket Milli Eğitim Müdürü uygulamayı önledi.
Buna karşılık Ensar Vakfı’na bağlı konutlarda 2012 - 2015 yılları arasında kalan 9 - 10 yaşlarındaki 54 erkek çocuğa tecavüz eden öğretmen tutuklandı.
Vakıf, “pedofili (çocukla seks) riskini minimize etmek için biz zaten lisans öğrencilerine yöneliğiz!” açıklaması yaptı. Neymiş? “Minimize (en aza indirmeye)yöneleceklermiş!
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi “mezunlarının askeri yüksekokullar ile polis okullarına ayrıcalıklı!” olarak alınacağını duyurdu. Neden bu ayrıcalık? Orduda FETÖ’nün subaylarından, Emniyet’te polislerinden doğan boşluk mu doldurulacak?
Ayrıca, “Tüm liselerde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri haftada 2 saate çıkacağı için ülkemizde İlahiyat ve İslami Bilimler fakülteleri geleceğin mesleği olacaktır” vurgulaması yapıldı.
Maarif Nazırı açıkladı:
“AKP iktidarında 976 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2 bin 350 bağımsız imam hatip ortaokulu, imam hatip liselerine bağlı 409 ortaokul bölümü açıldı, ayrıca 109 lise imam hatibe dönüştürüldü!”
Bu amaçla “Din Öğretimi Genel Müdürlüğü” kuruldu. 2002 - 2003 yıllarında imam hatip okullarındaki öğrenci sayısı 72 bin iken, 2017’de 1 milyon 306 bine çıktı.
Peki, imam hatip mezunu kızlar “imam” olabiliyorlar mı? Ne oluyorlar? “Abla” olarak kapı kapı dolaşıp “dinsellik ve AKP propagandası” yapmıyorlar mı?
Söz konusu genel müdürlük, 3 milyar 855 milyon TL olan bütçesine karşılık 4 milyar 980 milyon lira harcadı? Acaba bu farkın kaynağı nereden bulundu?
Şimdi de hedef “Atatürkçü Türkiye” değil, laiklik ilkesinden arınmış bir “Rabia Cumhuriyeti” değil mi?

***

Okulların önünde uyuşturucu satan torbacıların sayısı her gün artarken, 12 yaşındaki erkek öğrenci eroinman oldu…
Kırtasiye pazarının yılda 2.5 - 3 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor. Ne var ki yetkililer, velileri sağlıksız, ucuz ithal kırtasiye alımları konusunda uyarıyorlar. Peki, Gümrük Bakanlığı, bunların Türkiye’ye girişine neden izin veriyor?

***

AKP Reis-i Umumisi “Güçlü ülke olmak bilgiyi üretmekten geçer!” diye doğru bir laf etti. Hangi bilgi? Fen mi yoksa Arapça bilmediği halde Kuran’ı ezberlemiş insanların yetiştiği bir ülkede “bilgiyi” kim üretecek?  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları