Sağlığı renklerle yakalayın

23 Temmuz 2014 Çarşamba, 17:07
Sağlıklı beslenme deyince çoğumuzun aklına ilk gelen şey, sebze ve meyve tüketmek oluyor
Sağlıklı beslenme deyince çoğumuzun aklına ilk gelen şey, sebze ve meyve tüketmek oluyor
Alternatif olarak üretilen vitamin desteklerini alsak bile, bu besin destekleri günlük olarak tükettiğimiz meyve ve sebzenin yerini tutamıyor.
Alternatif olarak üretilen vitamin desteklerini alsak bile, bu besin destekleri günlük olarak tükettiğimiz meyve ve sebzenin yerini tutamıyor.
Bunun önemli bir nedeni, vitaminlerin yanı sıra taklit edilemeyen bir çok provitamin, antioksidan, aromatik bileşiklerin sebze ve meyvelerde yer alıyor olması.
Bunun önemli bir nedeni, vitaminlerin yanı sıra taklit edilemeyen bir çok provitamin, antioksidan, aromatik bileşiklerin sebze ve meyvelerde yer alıyor olması.
İşte meyve ve sebzelerin renklerinde gizli,  taklit edilemeyen doğal maddeler:
İşte meyve ve sebzelerin renklerinde gizli, taklit edilemeyen doğal maddeler:
Sarı-Turuncu meyveler
Sarı-Turuncu meyveler
Beta karoten- A vitamini: Beta karoten bağışıklık sistemini destekler, kansere karşı korur.
Beta karoten- A vitamini: Beta karoten bağışıklık sistemini destekler, kansere karşı korur.
Havuç
Havuç
Balkabağı
Balkabağı
Kayısı
Kayısı
Şeftali
Şeftali
Beta karoten C vitamini: Limon
Beta karoten C vitamini: Limon
Kayısı
Kayısı
Portakal
Portakal
Şeftali
Şeftali
Potasyum: Vücuttaki mineral dengesini korur, fazla su, şeker ve tuzu atar. Tansiyonu dengeler.
Potasyum: Vücuttaki mineral dengesini korur, fazla su, şeker ve tuzu atar. Tansiyonu dengeler.
Muz
Muz
Ananas
Ananas
Greyfurt
Greyfurt
Portakal
Portakal
Kırmızı meyve ve sebzeler
Kırmızı meyve ve sebzeler
C vitamini: Frambuaz
C vitamini: Frambuaz
Çilek
Çilek
Yaban mersini
Yaban mersini
Kırmızı biber
Kırmızı biber
Domates
Domates
Antosiyaninler: Antioksidan özelliği vardır, kanser hücrelerinin büyümesini engeller.
Antosiyaninler: Antioksidan özelliği vardır, kanser hücrelerinin büyümesini engeller.
Kırmızı soğan
Kırmızı soğan
Kırmızı lahana
Kırmızı lahana
Mavi- mor meyve ve sebzeler
Mavi- mor meyve ve sebzeler
C vitamini + Antosiyanin: Böğürtlen
C vitamini + Antosiyanin: Böğürtlen
Bordo üzüm
Bordo üzüm
Fenolikler: Antioksidan özellikleri vardır. Kalp, damar hastalıkları ve kanser riskini azalttığı görülmüştür.
Fenolikler: Antioksidan özellikleri vardır. Kalp, damar hastalıkları ve kanser riskini azalttığı görülmüştür.
Kuru erik
Kuru erik
Kuru üzüm
Kuru üzüm
Patlıcan
Patlıcan
Beyaz sebzeler
Beyaz sebzeler
Alisin: Antibakteriyel özellikler içeren alisin, çeşitli hastalıklara ve tümörlere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.
Alisin: Antibakteriyel özellikler içeren alisin, çeşitli hastalıklara ve tümörlere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.
Sarımsak
Sarımsak
Taze soğan, pırasa
Taze soğan, pırasa