Sağlıklı beslenme deyince çoğumuzun aklına ilk gelen şey, sebze ve meyve tüketmek oluyor
1
Sağlıklı beslenme deyince çoğumuzun aklına ilk gelen şey, sebze ve meyve tüketmek oluyor
Alternatif olarak üretilen vitamin desteklerini alsak bile, bu besin destekleri günlük olarak tükettiğimiz meyve ve sebzenin yerini tutamıyor.
2
Alternatif olarak üretilen vitamin desteklerini alsak bile, bu besin destekleri günlük olarak tükettiğimiz meyve ve sebzenin yerini tutamıyor.
Bunun önemli bir nedeni, vitaminlerin yanı sıra taklit edilemeyen bir çok provitamin, antioksidan, aromatik bileşiklerin sebze ve meyvelerde yer alıyor olması.
3
Bunun önemli bir nedeni, vitaminlerin yanı sıra taklit edilemeyen bir çok provitamin, antioksidan, aromatik bileşiklerin sebze ve meyvelerde yer alıyor olması.
İşte meyve ve sebzelerin renklerinde gizli,  taklit edilemeyen doğal maddeler:
4
İşte meyve ve sebzelerin renklerinde gizli, taklit edilemeyen doğal maddeler:
Sarı-Turuncu meyveler
5
Sarı-Turuncu meyveler
Beta karoten- A vitamini: Beta karoten bağışıklık sistemini destekler, kansere karşı korur.
6
Beta karoten- A vitamini: Beta karoten bağışıklık sistemini destekler, kansere karşı korur.
Havuç
7
Havuç
Balkabağı
8
Balkabağı
Kayısı
9
Kayısı
Şeftali
10
Şeftali
Beta karoten C vitamini: Limon
11
Beta karoten C vitamini: Limon
Kayısı
12
Kayısı
Portakal
13
Portakal
Şeftali
14
Şeftali
Potasyum: Vücuttaki mineral dengesini korur, fazla su, şeker ve tuzu atar. Tansiyonu dengeler.
15
Potasyum: Vücuttaki mineral dengesini korur, fazla su, şeker ve tuzu atar. Tansiyonu dengeler.
Muz
16
Muz
Ananas
17
Ananas
Greyfurt
18
Greyfurt
Portakal
19
Portakal
Kırmızı meyve ve sebzeler
20
Kırmızı meyve ve sebzeler
C vitamini: Frambuaz
21
C vitamini: Frambuaz
Çilek
22
Çilek
Yaban mersini
23
Yaban mersini
Kırmızı biber
24
Kırmızı biber
Domates
25
Domates
Antosiyaninler: Antioksidan özelliği vardır, kanser hücrelerinin büyümesini engeller.
26
Antosiyaninler: Antioksidan özelliği vardır, kanser hücrelerinin büyümesini engeller.
Kırmızı soğan
27
Kırmızı soğan
Kırmızı lahana
28
Kırmızı lahana
Mavi- mor meyve ve sebzeler
29
Mavi- mor meyve ve sebzeler
C vitamini + Antosiyanin: Böğürtlen
30
C vitamini + Antosiyanin: Böğürtlen
Bordo üzüm
31
Bordo üzüm
Fenolikler: Antioksidan özellikleri vardır. Kalp, damar hastalıkları ve kanser riskini azalttığı görülmüştür.
32
Fenolikler: Antioksidan özellikleri vardır. Kalp, damar hastalıkları ve kanser riskini azalttığı görülmüştür.
Kuru erik
33
Kuru erik
Kuru üzüm
34
Kuru üzüm
Patlıcan
35
Patlıcan
Beyaz sebzeler
36
Beyaz sebzeler
Alisin: Antibakteriyel özellikler içeren alisin, çeşitli hastalıklara ve tümörlere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.
37
Alisin: Antibakteriyel özellikler içeren alisin, çeşitli hastalıklara ve tümörlere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.
Sarımsak
38
Sarımsak
Taze soğan, pırasa
39
Taze soğan, pırasa