Sağlığı renklerle yakalayın
Sağlıklı beslenme deyince çoğumuzun aklına ilk gelen şey, sebze ve meyve tüketmek oluyor
Alternatif olarak üretilen vitamin desteklerini alsak bile, bu besin destekleri günlük olarak tükettiğimiz meyve ve sebzenin yerini tutamıyor.
Bunun önemli bir nedeni, vitaminlerin yanı sıra taklit edilemeyen bir çok provitamin, antioksidan, aromatik bileşiklerin sebze ve meyvelerde yer alıyor olması.
İşte meyve ve sebzelerin renklerinde gizli, taklit edilemeyen doğal maddeler:
Sarı-Turuncu meyveler
Beta karoten- A vitamini: Beta karoten bağışıklık sistemini destekler, kansere karşı korur.
Havuç
Balkabağı
Kayısı
Şeftali
Beta karoten C vitamini: Limon
Kayısı
Portakal
Şeftali
Potasyum: Vücuttaki mineral dengesini korur, fazla su, şeker ve tuzu atar. Tansiyonu dengeler.
Muz
Ananas
Greyfurt
Portakal
Kırmızı meyve ve sebzeler
C vitamini: Frambuaz
Çilek
Yaban mersini
Kırmızı biber
Domates
Antosiyaninler: Antioksidan özelliği vardır, kanser hücrelerinin büyümesini engeller.
Kırmızı soğan
Kırmızı lahana
Mavi- mor meyve ve sebzeler
C vitamini + Antosiyanin: Böğürtlen
Bordo üzüm
Fenolikler: Antioksidan özellikleri vardır. Kalp, damar hastalıkları ve kanser riskini azalttığı görülmüştür.
Kuru erik
Kuru üzüm
Patlıcan
Beyaz sebzeler
Alisin: Antibakteriyel özellikler içeren alisin, çeşitli hastalıklara ve tümörlere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.
Sarımsak
Taze soğan, pırasa
En Çok Okunan Haberler
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- 35 milyon TL değerinde altın sikke ele geçirildi
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- 21 kişinin daha hastanelik olduğu ortaya çıktı
- Kayıp Amerikalı Suriye'de bulundu: 'Hacıyım' dedi...