Sağlığı renklerle yakalayın

23 Temmuz 2014 Çarşamba, 17:07
Sağlığı renklerle yakalayın
Sağlıklı beslenme deyince çoğumuzun aklına ilk gelen şey, sebze ve meyve tüketmek oluyor
Sağlığı renklerle yakalayın
Alternatif olarak üretilen vitamin desteklerini alsak bile, bu besin destekleri günlük olarak tükettiğimiz meyve ve sebzenin yerini tutamıyor.
Sağlığı renklerle yakalayın
Bunun önemli bir nedeni, vitaminlerin yanı sıra taklit edilemeyen bir çok provitamin, antioksidan, aromatik bileşiklerin sebze ve meyvelerde yer alıyor olması.
Sağlığı renklerle yakalayın
İşte meyve ve sebzelerin renklerinde gizli, taklit edilemeyen doğal maddeler:
Sağlığı renklerle yakalayın
Sarı-Turuncu meyveler
Sağlığı renklerle yakalayın
Beta karoten- A vitamini: Beta karoten bağışıklık sistemini destekler, kansere karşı korur.
Sağlığı renklerle yakalayın
Havuç
Sağlığı renklerle yakalayın
Balkabağı
Sağlığı renklerle yakalayın
Kayısı
Sağlığı renklerle yakalayın
Şeftali
Sağlığı renklerle yakalayın
Beta karoten C vitamini: Limon
Sağlığı renklerle yakalayın
Kayısı
Sağlığı renklerle yakalayın
Portakal
Sağlığı renklerle yakalayın
Şeftali
Sağlığı renklerle yakalayın
Potasyum: Vücuttaki mineral dengesini korur, fazla su, şeker ve tuzu atar. Tansiyonu dengeler.
Sağlığı renklerle yakalayın
Muz
Sağlığı renklerle yakalayın
Ananas
Sağlığı renklerle yakalayın
Greyfurt
Sağlığı renklerle yakalayın
Portakal
Sağlığı renklerle yakalayın
Kırmızı meyve ve sebzeler
Sağlığı renklerle yakalayın
C vitamini: Frambuaz
Sağlığı renklerle yakalayın
Çilek
Sağlığı renklerle yakalayın
Yaban mersini
Sağlığı renklerle yakalayın
Kırmızı biber
Sağlığı renklerle yakalayın
Domates
Sağlığı renklerle yakalayın
Antosiyaninler: Antioksidan özelliği vardır, kanser hücrelerinin büyümesini engeller.
Sağlığı renklerle yakalayın
Kırmızı soğan
Sağlığı renklerle yakalayın
Kırmızı lahana
Sağlığı renklerle yakalayın
Mavi- mor meyve ve sebzeler
Sağlığı renklerle yakalayın
C vitamini + Antosiyanin: Böğürtlen
Sağlığı renklerle yakalayın
Bordo üzüm
Sağlığı renklerle yakalayın
Fenolikler: Antioksidan özellikleri vardır. Kalp, damar hastalıkları ve kanser riskini azalttığı görülmüştür.
Sağlığı renklerle yakalayın
Kuru erik
Sağlığı renklerle yakalayın
Kuru üzüm
Sağlığı renklerle yakalayın
Patlıcan
Sağlığı renklerle yakalayın
Beyaz sebzeler
Sağlığı renklerle yakalayın
Alisin: Antibakteriyel özellikler içeren alisin, çeşitli hastalıklara ve tümörlere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.
Sağlığı renklerle yakalayın
Sarımsak
Sağlığı renklerle yakalayın
Taze soğan, pırasa

En Çok Okunan Haberler