100 TL'ye okul yaptırın

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları, ''Üniversitenin bir kardeş okulu olsun'' fikriyle üniversite kampüsüne 30 kilometre uzaklıktaki Çoğlu köyünde 16 derslikli modern ilköğretim okulu yaptırmak için kampanya başlattı. Tüm engelli öğrencilerin eğitim görebileceği ''engelsiz okul'' fikriyle tasarlanan okulun mimari projesi de, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nden mezun olan ODTÜ'lüler tarafından ücretsiz yapıldı.

Yayınlanma: 23.01.2009 - 08:57
Abone Ol google-news

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunları Derneği, üniversite kampüsüne 30 kilometre uzaklıktaki Çoğlu köyünde 16 derslikli modern ilköğretim okulu yaptırmak için kolları sıvadı.

ODTÜ Mezunları Derneği bünyesinde oluşturulan projenin koordinatörü Tunahan Kırılmaz, yaptığı açıklamada, okul yaptırma fikrinin ODTÜ mezunlarının internet üzerinden iletişim kurduğu haberleşme ağında ortaya çıktığını söyledi.

''Üniversitenin bir kardeş okulu olsun'' fikriyle hazırlanan projenin ODTÜ Mezunları Derneği'nce onaylandığını ve yasal işlemlerin ardından girişimlere başladıklarını ifade eden Kırılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu Ankara bölgesinde ihtiyaç duyulan yerleşim birimlerinin tespit edildiğini belirtti.

İncelemeler sonucu ODTÜ Kampüsü'ne 30 kilometre mesafedeki Sincan'a bağlı Çoğlu köyüne 16 derslikli ilköğretim okulu yapılması için çalışmaların başladığını kaydeden Kırılmaz, şöyle konuştu: ''Proje fikri ilk ortaya çıktığında, eğitime gönül verenlerin en azından 100 TL gibi sembolik bir rakamla bağışta bulunması fikri ortaya çıktı. Bu fikirle hareketle başlattığımız kampanyaya ''Okula 100 Verin'' adını verdik. Şu na kadar kampanyamızın hesabında yaklaşık 400 bin TL toplandı. Ancak okulun yapımı 1 milyon TL'ye ihtiyaç var''

Okul projesinin Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nden mezun olan ODTÜ'lüler tarafından ücret alınmadan yapıldığını ve teknik özellikleriyle benzerlerinden farklı olacağını bildiren Kırılmaz, bina mimarisinin ''engelsiz okul'' olarak tasarlandığını ve tüm engelli öğrencilerin eğitim görebilecek donanımda olacağını kaydetti.

Spor salonu ve laboratuvarı olacak okulun temelini birkaç ay sonra törenle atacaklarını ifade eden Kırılmaz, okulun eğitime başlamasıyla ODTÜ öğrencilerinin her ay çeşitli etkinliklerle ''kardeş okul''un öğrencileri ile bir araya geleceğini sözlerine ekledi.

Kampanyaya destek vermek isteyenler Türkiye İş Bankası ODTÜ Şubesi'nin ''4229 0966676'' ile Garanti Bankası Maltepe Şubesi'nin ''114 6298195'' numaralı hesaplarına bağışta bulunabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler