"Adaletsiz Adalet Bakanı"

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda, muhalefet partili milletvekilleri Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i eleştiri bombardımanına tuttular. CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Ergin'e, "Hatay'da ihale dağıttığınız gibi adalet dağıtamazsınız. Adaletsiz Adalet Bakanı olarak tarihe geçeceksiniz" dedi.

Yayınlanma: 09.11.2009 - 14:01
Abone Ol google-news

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda 2010 Yılı Bütçesi'nin görüşmeleri sırasında, muhalefete mensup milletvekilleri Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i, geçmişte hakkında gündeme gelen ihale yolsuzluğu iddialarını hatırlatarak yüklendiler.

Bütçe üzerinde söz alan CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, siyasetin yargıya karıştığını, yargının hastalandığını ileri sürerek, AKP'ye karşı gelenlere, hukukun, "baskı ve terbiye" aracı olarak kullanılmak istendiğini iddia etti. Kamuoyunda "Ali Dibo" olarak bilinen ihale yolsuzluğu iddialarına da değinen Kaptan, Bakan Ergin'e, "Hatay'da ihale dağıttığınız gibi adalet dağıtamazsınız. Adaletsiz Adalet Bakanı olarak tarihe geçeceksiniz" dedi. Kaptan, AKP'nin adaletin genetiğini değiştirdiğini, hukuku "GDO'lu" hale getirdiğini de ileri sürerek Silivri'de ve Habur'da farklı hukuk uygulandığını söyledi.

 

DTP'lilere ait fezelekeler

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, DTP'li milletvekilleri hakkında hazırlanan dokunulmazlık dosyalarını hatırlatarak, bunların içinde, hırsızlığın, dolandırıcılığın bulunmadığını belirterek, "Savcılar, bizim için mi çalışıyor, fazla mesai yapıyor?" diye sordu.

DTP'li milletvekillerinin, Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümlerine, yargı yılının açılışlarına çağrılmamasından şikayet eden Kaplan, ayrımcılık yapıldığını iddia etti. Kaplan, davet edilmeseler de kapıda görevliler bulunsa da milletvekili ve hukukçu olarak, bu toplantılara katılacağını söyledi.

 

Habur hatırlatması

Kaplan, Habur sınır kapsında teslim olan 34 PKK'lılın teslim anı ve sonrasında yaşanan gelişmelere tepki gösteren muhalefet partililere yönelik, "Mübarek muhalefet, Ülkü Coşkun, Ankara'dan helikopterle Uludere'de DEP Milletvekili Ahmet Türk ve arkadaşları aleyhine ifade topladığında niye sesiniz çıkmıyordu? Öcalan, özel statüyle yargılandığında neredeydiniz? Silivri'de özel mahkeme kurulmadı mı? El insaf, el vicdan... Biraz yakın zaman tarihini göz önünde bulundurmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, mahkemelere düşen dosya sayısını azaltmak için teknolojinin bütün imkanlarından yararlanılmasını, gerekirse kadro artırımına gidilmesini istedi. Hükümetin, kurumlar ile gerginlik, sürtüşme politikasını, yargı üzerinde de yürüttüğünü öne süren Kalaycı, yargının bağımsız olmadığını öne sürerek, "Yargı bağımsız olsaydı gezici mahkemeler kurulur muydu? Hüküm, Ankara'dan verildi. Bu kişilerin çatışmaya girmediğini nereden biliyorsunuz? PKK yasadışı değil mi? Kim terörist, kim değil?" diye sordu.

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin de Kartal Hakimi hakkında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, "şehitler için kullandığı kelle" sözü nedeniyle 3 kuruş ödemeye mahkum ettiği için mi dava açıldığı sorusunu yönelterek, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, kayıp trilyon davasında yargılanmasına karar veren Sincan Hakimi için neden müfettiş gönderildi? Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı niçin sıkıntıya sokuldu? Bir tarikatın yandaşları konusunda takındığı doğru tavır nedeniyle mi?" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon