AKP OHAL’den vazgeçemiyor

Olağanüstü halin bir kez daha uzatılmasını görüşecek olan Bakanlar Kurulu’nda ByLock mağduru kamu görevlilerinin göreve iadesini düzenleyecek KHK de masaya yatırılacak.

Yayınlanma: 07.01.2018 - 21:28
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bugün toplanacak kabinenin gündeminde 19 Ocak’ta süresi dolacak OHAL’in bir kez daha uzatılması ve ByLock kullanımında “Mor Beyin” mağduriyetinin ortaya çıkmasının ardından daha önce KHK’lerle ihraç edilen kamu görevlilerinin iadeleri için çıkarılacak KHK’nin hazırlıkları olacak.

2018 yılının ilk Bakanlar Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek. Kabine son olarak 4 Aralık’ta Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı. Bakanlar Kurulu’nun Erdoğan başkanlığındaki son toplantısı ise 20 Kasım’da yapıldı. Bu toplantıda iki KHK imzalandı. Söz konusu KHK’ler, sivillere dokunulmazlık getiren düzenleme ile çok tartışıldı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın yurtdışı programları nedeniye Bakanlar Kurulu 1 ay toplanmadı.

‘Mor Beyin’ KHK’si

OHAL’in süresi 19 Ocak’ta doluyor. Bu yüzden OHAL’in bir kez daha uzatılmasının, Saray’da toplanacak Bakanlar Kurulu’nun gündeminde olması bekleniyor. Toplantıda “Mor Beyin” uygulaması ile ByLock kullandığı tespit edilen ve bir kısmı tahliye olan isimlerin görevlerine iadelerine olanak sağlayacak kanun hükmünde kararnamenin de hazırlanacağı belirtiliyor. Terör ve güvenlik gündemi için de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da toplantıya katılacağı belirtiliyor.

ABD’de eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada jürinin aldığı karar ve sonrasında Türkiye’nin atacağı adımlar da toplantının bir diğer önemli gündem maddesi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler