"Annapolis süreci devam etsin"

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ABD'de 20 Ocak'ta başkanlık koltuğuna oturacak Barack Obama'dan Filistin ile İsrail arasındaki sorunun çözümünü amaçlayan Annapolis sürecini devam ettirmesini istedi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 18:20
Abone Ol google-news

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, yeni Başkan Barack Obama'dan Filistin ile İsrail arasındaki sorunun çözümünü amaçlayan Annapolis sürecini devam ettirmesini istedi.

İsrailli üst düzey bir yetkili, ABD'de bulunan Olmert'in bu mesajı, Dışişleri Bakanı Condroleezza Rice ile yaptığı görüşmede ilettiğini söyledi.

Kimliği açıklanmayan yetkiliye göre, İsrail ile Filistin arasında 2009'un Ocak ayına kadar bir anlaşma imzalanmasını öngören Annapolis sürecinin gereklerini yerine getiremediklerini söyleyen Olmert, Obama yönetiminin bu süreci tamamlamaya öncelik tanıması gerektiğini belirtti.

Yetkili, "Başbakan Olmert, Annapolis sürecinin yeni ABD yönetimi ve İsrail hükümeti tarafından sürdürülmesinin önemini vurguladı" diye konuştu.

Olmert'in Bush ile bir araya gelmesi ve bu görüşmede İsrail ile Filistin arasındaki barış süreciyle İran'ın nükleer çalışmalarının ele alınması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler