Bakan Çelik: ‘İçişleri Bakanını aradım ulaşamadım’

Görevden alınan emniyet şube müdürleriyle ilgili Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama:

Yayınlanma: 18.12.2013 - 12:13
Abone Ol google-news
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin operasyonu yürüten emniyetteki şube müdürlerinin neden görevden alındığını öğrenmek için İçişleri Bakanını aradığını ancak kendisine ulaşamadığını belirterek, “Eğer bu soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesini yönelik bir engellemeyse bunu bilmiyorum” dedi. 
TBMM’deki bütçe görüşmelerine rüşvet ve yolsuzluk operasyonu damgasını vurdu.
 
Muhalefet milletvekilleri görüşmelere katılan Maliye Bakanı Şimşek’i operasyonla ilgili soru bombardımanına tuttu. Şimşek, ısrarlı sorular üzerine operasyon ve görevden alınan emniyet şube müdürleriyle ilgili şunları açıkladı:

“Bir takım iddialar var. Siz benim yerinde olsanız ne söyleyebiliriz. Benim bu konuda yorum yapmam doğru olmaz. Arada İçişleri Bakanı’nı aradım ulaşamadım.

Emniyetteki şube müdürlerinin görevden alınması konusunda; eğer bu soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesini yönelik bir engellemeyse bunu bilmiyorum. Tepki gösterebilmem için konunun detaylarına vakıf olmam lazım. Yargıya intikal etmiş bir konudur. Şu anda iddia bunlar. Benden daha nasıl bir yorum beklersiniz. Kim yanlış yapmışsa, yargı gereğini yapar.”

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler