Bakırköy Merkezi'nde "eziyet" davası

80. Yıl Bakırköy Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde kalan 4 engelliye ''eziyet'' ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 6 görevlinin yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 16.12.2009 - 11:46
Abone Ol google-news

Bakırköy 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz 6 sanık ile bazı mağdur aileleri ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanıklardan Temur Demirel, olayı ihbar eden ve kurumda görevli İkram Ermiş'in, kendilerine komplo kurduğunu ileri sürerek, kendisinin herhangi bir işkence ya da kötü muamelede bulunmadığını söyledi.

Kurumda 10 ay süreyle görev yaptığını belirten Demirel, çalıştığı süre boyunca görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti. Demirel, işkenceye uğradıkları belirtilen 4 kişinin vücutlarındaki yaraları gördüğünü anlatarak, ancak bu yaraların sigara izine benzemediğini kare şeklinde yaralar olduğunu ifade etti.

Diğer tutuksuz sanık Gani Gelincek de hakkındaki işkence iddialarını reddederek, burada 3 yıl görev yaptığını ve iddia edilen işkence iddialarına tanık olmadığını söyledi.

Duruşmada, diyecekleri sorulan mağdurlardan Volkan Duraklı'nın babası Metin Duraklı, sanıklardan şikayetçi olduğunu dile getirerek, özürlüler merkezine 15 günde bir uğrayarak çocuklarını ziyaret ettiklerini ve her gidişlerinde oğlu Volkan'ın kafasında ve yüzünde yara izi gördüklerini aktardı.

Duraklı, bu durumun nasıl olduğunu sorduklarında, hastaların kendi kendilerini dövdüğü şeklinde görevlilerin açıklamada bulunduklarını kaydederek, bu gördükleri karşısında şikayetçi olmaları durumunda görevlilerin oğullarına kötü muamelede bulunacaklarından korktukları için şikayet etmediklerini söyledi. Duruşma başka bir güne bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler