BDP de 'isyan' etti

PKK'nin Ankara Kumrular Caddesi ve Siirt'te sivilleri hedef alan saldırılarına BDP'den de tepki geldi. Saldırıları değerlendiren BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "masum, savunmasız insanlara karşı yapılan bu saldırıya 'insanım' diyen herkes karşı duruş sergilemelidir" derken, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da "Kabul edilemez" dedi.

Yayınlanma: 24.09.2011 - 07:07
Abone Ol google-news

PKK’nin Ankara Kumrular Caddesi ve Siirt’te sivilleri hedef alan saldırılarına BDP’den de tepki geldi. Kumrular Caddesi’ndeki saldırıda yaşamını yitiren 18 yaşındaki Mustafa Bingöl’ün ailesini ziyaret eden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, “masum, savunmasız insanlara karşı yapılan bu saldırıya ‘insanım’ diyen herkes karşı duruş sergilemelidir” derken, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da “Yaşam hakkına yönelik saldırı kimden gelirse gelsin kabul edilemez” dedi.

BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak’ın başkanlığındaki BDP heyetinin Siirt’te yaşamını yitiren genç kızların ailelerine “taziye” ziyaretinde bulunması dikkat çekerken, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da Kumrular saldırısında yaşamını yitiren Muş kökenli Mustafa Bingöl’ün ailesini önceki gün ziyaret etti.

Ziyaretiyle ilgili görüştüğümüz BDP’li Sakık, eylemleri TAK’ın üstlendiğinin anımsatılması üzerine, “TAK’ın üstlenmesinden önce PKK’nin açıklaması vardı, ‘siviller asla bizim hedefimiz olmayacak’ diye. Bu açıklama yapıldığında umutlanmıştım, bu umudu da yitirmek istemiyorum. Siirt’teki saldırında yaşamını yitiren genç kızlar nedeniyle, Ankara Kumrular’da yaşamını yitiren insanlarımız nedeniyle gerçekten yüreğim paramparça” dedi.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da saldırıyı TAK’ın üstlenmesi konusunda fazla yorum yapmak istemediğini belirterek, “O konuda ayrıntılı bilgi sahibi değilim. Ama ben bu konuda şunu net olarak söylüyorum; yaşam hakkına yönelen her türlü saldırı, kimden ve nereden gelsin, ister devletten, başka yerden gelsin, kabul edilemez. Buna karşı çıkmak demokratik siyasetin gereğidir” dedi.

Kaplan, sosyal paylaşım sitesi ‘Twitter’dan da “Kim hangi mantık ve amaçla Ankara, Siirt ve diğer yerlerde rasgele bombalar patlatıyor? BDP kınadı ‘sorumluları bulun’ diyor. ‘Bir amaç ne kadar kutsalsa, kullanılan her araç mubahtır’ anlayışı kabul edilemez, insanlık, vicdan, insaf sınırlarını aşıyor. Hükümetin ve örgütün bunca görüşme sonrası geldiği nokta, 90’lı yıllara dönüş çıkmazıdır, sorunları şiddetle çözemeyiz” diye mesaj attı.
         


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon