Beşiktaş'tan UEFA tarifesi
UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında Beşiktaş, sahasında Siroki Brijeg'i Uğur İnceman, Serdar Özkan, Bobo ve Tello'nun golleriyle 4-0 mağlup ederek Avrupa'da yoluna devam etti.

Beşiktaş: 4 - Siroki Brijeg: 0
STAT: İnönü
HAKEMLER: Rene Rogalla (6), Jean-Paul Reml (6), Thomas Habegger (6) (İsviçre)
BEŞİKTAŞ: Rüştü (6), Serdar Kurtuluş (6), Sivok (7), Zapotocny (7), Tello (7), Holosko (6), Cisse (6), Uğur (7), Serdar Özkan (6) (dk. 65 Ekrem 5), Delgado (8) (dk. 77 Emre Özkan), Bobo (8)(dk. 90 Batuhan)
SİROKİ BRİJEG: Vasilsj (3), Bozic (4), Juric (3), Topic (3), Barisic (4), Wagner (3), Carmo (3), Nascimento (3) (dk. 52 Zekenika 4), Kozul (3), Silic (3), Bubalo (3) (dk. 53 Cruz 4)
GOLLER: Dk. 14 Uğur, dk. 49 Serdar Özkan, dk. 59 Bobo, dk. 90 Tello
SARI KARTLAR: Kozul, Nascimento, Wagner (Brijeg)
3-5-2... 4-4-2... 4-1-3-2... 4-2-3-1... Hangi sistemi denerseniz deneyin sezon başında bocalarsınız. Beşiktaş da ilk maçlarında böyle bir görüntü verdi yeni taktiğiyle. Ancak durum yavaş yavaş değişiyor gibi. Bunda elbette sisteminde ısrar eden Ertuğrul Sağlam’ın payını yadsıyamayız.
Dün gece Dolmabahçe’de Siyah - Beyazlıların rakibi zayıf Bosna Hersek temsilcisi Siroki’ydi. İlk maçta alınan avantajlı skor, Beşiktaş’ın maça rahat başlamasını sağladı. Dedik ya; sistem yavaş yavaş oturuyor, daha ilk dakikalarda bunun sinyallerini aldık. İleri çıkmaya korkan iki ön libero Cisse ve Uğur, savunmanın da biraz önde kurulmasıyla hücumdaki arkadaşlarına bol bol yardım etti. Savunmada bu sezon ilk kez yan yana oynama şansı bulan Sivok ve Zapotocny ise ilk yarıda neredeyse hatasızdı. Özellikle hava toplarında etkili olduklarını gösterdiler. Ancak Sağlam hâlâ Holosko’yu sağda, Serdar Özkan’ı da sol kanatta oynatmakta ısrar ediyor. Bu iki futbolcu da ilk bölümde gerçek performanslarının altında kaldı. Yine de golü erken bulan Beşiktaş’ta bu hissedilmedi bile... Siyah - Beyazlıları öne geçiren isim Uğur, 14. dakikada Holosko’nun getirdiği topa iyi vuramasa da çerçeveyi buldu. Kara Kartal iyi oynadığında bile her an gol yiyecekmiş hissi yaratıyor insanda... Siroki ilk yarıda bunun kıyısına dek geldi ama öteye geçmeye güçleri yetmedi.
İkinci bölüme de iyi girdi Siyah - Beyazlılar... Antalya’da Beşiktaş’ı ipten alan Bobo, önce 49. dakikada Serdar Özkan’ın attığı golün pasını verdi, ardından 59. dakikada ağları havalandıran bu kez kendisiydi. Sonrasında ise sahadaki futbol değil, tribünlerin muhteşem şovu vardı. Sonuçta Beşiktaş güzel bir galibiyet aldı ama asıl önemli olan Çarşı’nın dillere destan geri dönüşüydü dün gece. Belki de Türkiye’de görülmemiş bir 90 dakikaya imza attılar. O çok özlediğimiz Meksika dalgasını bile gördük, daha ne olsun?

En Çok Okunan Haberler
-
'Son kabadayı' olarak biliyordu: Koğuşunda ölü bulundu
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Nereden çıktı bu ‘kurucu önder’ lafı?
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
MSB'den açıklama geldi!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
İmamoğlu’nun şansı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
AKP'li başkanın eşine ‘kritik’ atama
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!