Cadı avı sürüyor

Okul müdürlerinin öğretmenlerden savunma alması ile yetinmeyen Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, okullara müfettiş gönderdiği öğrenildi.

Yayınlanma: 27.06.2013 - 09:00
Abone Ol google-news

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gezi Parkı protestolarına katılan veya katılmaya teşvik eden öğretmenleri belirlemek amacıyla başlattığı incelemede ikinci aşamaya geçti. Daha önce okul müdürleri tarafından savunmaları alınan öğretmenler, bu kez de müfettiş karşısına çıkarıldı. Müfettiş incelemesinin gerekçesinin velilerden gelen ihbar olduğunu açıklayan Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, “Velilerin mail yoluyla, 147 hattı ya da doğrudan telefon yoluyla ilettikleri ihbarlar var. Veli, ‘Öğretmenin benim çocuğumu Kızılay’a götürme hakkı yok’ diyor. Biz de çocuklarımızın güvenliğini önemsiyoruz” dedi.

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Gezi Parkı protestolarına katılan veya meslektaşlarını ve öğrencileri katılmaya teşvik eden öğretmenleri belirlemek için başlattığı inceleme kapsamında okullara müfettiş gönderdiği öğrenildi.

Daha önce, okul müdürleri tarafından yazılı savunmaları alınan öğretmenler bu kez müfettiş sorgusu ile karşılaştı. Ankara’daki pek çok okulda görevlendirilen müfettişlerin öğretmenlere, “Sizi eylemlere katılmaya kim teşvik etti? Hangi sendikaya üyesin? Eylemi kim örgütledi? Sen mi örgütledin? Eylemlere iştirak edilmesi için bir tavsiyen oldu mu” sorularını sorduğu öğrenildi.

Eğitim Sen avukatları, daha önce yazılı savunması alınan öğretmenlerin bir kez de müfettiş sorgusuna tabi tutulmasını “Okullarda cadı avı sürüyor. Öğretmenlere hukuksal taciz uygulanıyor. Resmen elebaşı arıyorlar” sözleri ile değerlendirdi. Edinilen bilgiye göre, okulda olduğunu kanıtlayan öğretmenler bile aynı sorularla karşı karşıya kalıyor.

 

‘Topu velilere attılar’

Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise tüm bu inceleme işlemlerini veli şikâyetlerine bağladı. Aydoğan, “Veliler, Alo 147 hattı üzerinden ya valiliği ya da müdürlüğümüzü doğrudan telefonla arayarak veya mail yoluyla ihbar ediyor. Veli ‘Öğretmenin benim çocuğumu Kızılay’a götürme hakkı yok’ diyor. Ya da ‘Öğretmen okulun önünde gösteri yaptı’ diyor. Okul müdürleri zaten bir inceleme yürütüyordu. İhbarlar üzerine müfettiş gönderdik. Bu soruşturma değil, inceleme” dedi. Aydoğan, “Velilerin bazı duyarlılıkları var. Biz de çocuklarımızın güvenliğini önemsiyoruz. Şartlar ne olursa olsun, öğretmenlerin sınıflarında, çocukların başında olması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

 

Sağlık Bakanlığı da arıyor

Öte yandan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da “Taksim Gezi Parkı ve sonrasındaki eylemlere katılan hekim ya da sağlık çalışanı var mı” sorusuna, “Bizim tespit ettiğimiz yok. Olaylara katıldığı gerekçesiyle idari soruşturma açtığımız herhangi bir hekim yok ama bunları denetlemeye devam ediyoruz. Olaylara katıldığını tespit ettiğimiz olursa yasal düzenleme neyse onun gereği yapılır” yanıtını verdi. Müezzinoğlu, yaralılara müdahale eden tıp öğrencilerine ilişkin, “Onlar benim kadrolu elemanım değil. Onların durumları neyse ona hukuk karar verecektir” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler