CHP’den afiş talimatı

Örgüte dağıtılan 8 sayfalık broşürde seçim kampanyasıyla ilgili öneriler sıralandı.

Yayınlanma: 10.04.2015 - 20:01
Abone Ol google-news

CHP’nin yankı uyandıran “Milletçe Alkışlıyoruz” reklam filmi, seçim kampanyasının da ana başlığı olacak. AKP iktidarı stadyumlarda, meydanlarda ve yaşamın her alanında 2 dakikalık alkışlarla protesto edilecek. Partinin hazırladığı 8 sayfalık “iletişim ilkeleri” broşüründe CHP’nin “hakka ve hukuka ve ekonomiye ve özgürlüğe ve barışa ve adalete ve laikliğe ve demokrasiye ve cumhuriyete zulmedenlere ‘dur’ demek için ayağa kalktığı” vurgulanırken adaylara da önerilerde bulunuluyor. Tavsiyeler arasında cami duvarına afiş asılmaması, gereksiz korna çalınmaması ve diğer partilerin adaylarıyla tartışmaya girilmemesi de var.

Seçim iki aşamalı

Örgüte dağıtılan broşürde, seçim kampanyasının iki aşaması olduğu, birinci aşamada “Milletçe Alkışlıyoruz” ana başlığı altında “ülkeyi yaşanmaz hale getiren zihniyetin” protesto edileceği ifade edildi. Partinin çözüm vaatlerinin “Yaşanacak Bir Türkiye” logosu ve “Sorunları Sıfırlıyoruz” başlığı altında işleneceği ifade edilen broşürde seçime katılacak adaylara da “Seçim konuşmalarında ya da söyleşilerde, parti programında yer almayan konularda görüş bildirilmesinden, söz verilmesinden, taahhütte bulunulmasından kaçınılmalıdır. Asla, herhangi bir etnik, dini, coğrafi ya da mesleki gruba yönelik rencide edici söz kullanılmamalı” tavsiyelerinde bulunuldu. l

Seçim startı bugün veriliyor

Kılıçdaroğlu, Kartal mitinginde 6 başlık altındaki projeleri açıklayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim startını bugün İstanbul’dan başlatacak. Saat 13.00’te Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan mitingde Kılıçdaroğlu, 6 ana başlık altında CHP’nin projelerini açıklayacak.

CHP’nin kamuoyunda yapılan reklamlarla büyük yankı uyandıran ve ilgi gören “Milletçe Alkışlıyoruz” mitingi için bugün sabah saatlerinden itibaren çeşitli ilçelerden otobüsler kaldırılacak. Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin beklentilerine yanıt verebilecek çok önemli projelerini açıklayacağı belirtilen mitingde partinin İstanbul milletvekili adayları da tek tek yurttaşlara tanıtılacak. Kılıçdaroğlu’nun 50 ilde yapmayı planladığı mitingin startının verileceği etkinlikle ilgili CHP’nin sitesinden video yayımlayan il başkanı Murat Karayalçın tüm partilileri ve yurttaşları Kartal’a çağırarak, “CHP iktidar yürüyüşüne İstanbul’da emekçi halkın yoğun olarak yaşadığı Kartal’da başlıyor. Yolsuzluğa dur demek, AKP’nin polis devletine geçit vermemek için sizi Kartal’da başlatacağımız iktidar yürüyüşüne katılmaya çağırıyorum. Türkiye’yi yitirmeden, İstanbul’u yitirmeden bu haksız iktidarın karşısında vakit kaybetmeden sizi Anadolu’nun Kemal’i ile birlikte Kartal’dan yola çıkmaya çağırıyorum. Bizimle birlikte bir adım at ve değişimi başlat. AKP’nin gidişini Kartal’dan milletçe alkışlıyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler