CHP'li vekillerden Ergenekon'a tepki

CHP'li milletvekilleri Yılmaz Ateş, Nur Serter ve Nesrin Baytok Ergenekon operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan YÖK eski Başkanı'nın evine gelerek Ergenekon operasyonuna tepki gösterdiler.

Yayınlanma: 07.01.2009 - 11:50
Abone Ol google-news

Ergenekon operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün evine gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, İstanbul Milletvekili Nur Serter ve Ankara Milletvekili Nesrin Baytok evin önünde bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, Türkiye'nin bir polis devletine ve faşizme doğru yol almamasını dileyerek, "Malesef AKP iktidarı kendisine muhalif olan, kendi yanlışlarını kamuoyunda paylaşan, bunların yanlışlarını kamuoyunda dillendiren herkesin üzerinde Demoklesin kılıcı gibi bir Ergenekon kılıcını sallamaktadırlar. Bu kılıç döner kendilerini vurur" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter de, Gürüz'ün uluslararası düzeyde çok önemli bir bilim adamı olduğunu belirterek, "Son derece üzgünüm. Türkiye'nin en değerli aydınları, bilim adamları ve komutanlarının bu biçimde gözaltına alınmaları ve ne olduğu belli olmayan Ergenekon iddiasıyla suçlanmaları Türkiye adına 21. yüzyılda utanç vericidir. Ben böyle bir ülkede yaşamaktan şu anda, şu olaylara tanık olduğum zaman utanç duyuyorum" diye konuştu.

Ankara Milletvekili Nesrin Baytok da Gürüz'ün bilgisayarının yedekleme yapılmadan götürüldüğünü ve eşine daha sonra yedekleme yapılacağı söylendiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler