Gazetelerde Bugün

Tercih kılavuzunda Deniz Harp Okulu'nu seçen öğrencilerin ailelerine mektupla baskı yapıldığının ortaya çıkması Cumhuriyet'in manşetine taşındı.

Yayınlanma: 23.09.2010 - 06:13
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Cemaat ÖSYM’de

Deniz Harp Okulu Komutanlığı görevinden istifa eden Tuğamiral Türker Ertürk, üniversiteye giriş tercih kılavuzunda, Deniz Harp Okulu’nu işaretleyen öğrencilerin ailelerine, “Çocuğunuzu ahlaksız bir okula gönderiyorsunuz” şeklinde mektuplar gönderildiğini açıkladı. Ertürk, ÖSYM’deki yapının Deniz Harp Okulu’nu tercih eden öğrencilerin isimlerini sızdırdığını, cemaatin de ailelere psikolojik baskı uyguladığını belirtti.


HÜRRİYET

Organize işler


İstanbul Tophane’deki Boğazkesen Caddesi’nde önceki gece 5 sanat galerisine yapılan saldırıya karışanlardan 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Sonra savcılıkça serbest bırakıldı.


MİLLİYET

İmralı'den ilk işbirliği


Öneş, “Ben Öcalan’ın son açıklamalarında çok değişik bir durum gözledim. Olumlu görüşmeler olarak belirtiyor ilk defa.  İlk defa PKK’ya da son patlama olayı nedeniyle eleştirel bir tavır içine giriyor. Bir işbirliği havası görüyorum” dedi.


VATAN

İmralı hareketli

Öcalan’ın İmralı’ya konulduğu 1999’dan bu yana en kapsamlı görüşmelerin yapıldığı iddia edildi


RADİKAL

Kültür başkentinde orman kanunu


Avrupa Kültür Başkenti'nde sanat galerilerine saldırılmasının ardından Kültür Bakanı'ndan saatlerce çıt çıkmadı. Valiye göre olay spontane gelişti. Sakinlerine göre Tophane iki yıldır içten içe kaynıyor.


AKŞAM

Ağır abi entel komşuya karşı

Tophane’deki sanat galerilerine düzenlenen saldırı Türkiye’yi sarstı. Sanatçılar, saldırının ‘organize bir eylem’ olduğunu düşünüyor. Kimi mahalleli, ‘Bu olay bütün semte mal edilmesin’ derken, ‘baskı’yı ‘taarruz’a dönüştüren birçok Tophaneli, Selahattin Kanat gibi düşünüyor: Kimse kızmasın. Mahallemizi alkolden fuhuştan koruruz.



SÖZCÜ

Yeni bir Sivas yaşanacak


17 yıl önce Sivas'ta 33 aydını yakan zihniyet, İstanbul'da sanat galerisindekileri dövdü.



HABERTÜRK

Babamın önüne iki dosya konuldu


Ahmet Özal: Başbakanlığının 3. gününde rütbeli bir asker babama geldi.



SABAH

Şehit ve gaziye küresel şefkat

Türkiye terör mağdurları ile ailelerine küresel düzeyde pozitif ayrımcılık uygulanmasını Birleşmiş Milletler'e kabul ettirdi.



POSTA

İmralı’ya sivil abluka


700 sivil kuruluşun oluşturduğu barış inisiyatifi, bir yandan Ankara'da, diğer yandan İmralı ve Kandil'de kalıcı ateşkes, silah bırakma ve barış için görüşmelerle sivil diplomasi yürütüyor.



BİRGÜN

"Aileye mahsus" ülke


İdil Biret konserinde yaşananlar tekrarlanıyor. Tophane'deki bir sanat galerisine, içki içildiği için saldırı düzenlendi.


YENİŞAFAK

İskenderun katili hapı yutamadı

İskenderun'daki deniz üssünü kana bulayan, Osmaniye'de subay eşi Pınar Akdağ'ı katleden PKK'nın özel kuvvet bombacısı Abuzer Doymaz, İstanbul'da yakalandı. Yeni eylemler için keşif yapan Doymaz, üzerindeki intihar hapını içemeden etkisiz hale getirildi.


ZAMAN

Basın özgürlüğü şimdi de ağır ceza kıskacında 

 
Ergenekon başta olmak üzere kritik davaları haber yapan gazeteciler yargı ablukasına alınıyor. Tazminat ve cezaların ötelenmesi gibi uygulamalarla basını susturma girişimlerine ağır cezada yargılama da eklendi. Zaman muhabiri Büşra Erdal, Basın Kanunu'ndaki düzenlemelere rağmen, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hâkim karşısına çıkarıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler