Havacılar grevde

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), Pratt&Whitney THY Teknik Uçak Motoru Bakım Merkezi Limited Şirketinde (TEC) aldığı grev kararını iş yerine astı.

Yayınlanma: 12.04.2011 - 13:46
Abone Ol google-news

Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanında bulunan TEC binası önüne gelen Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin ve çalışanlar, ''Yaşasın örgütlü mücadelemiz'' şeklinde slogan attı.

Hava-İş Genel Başkanı Ayçin, burada yaptığı açıklamada, iş yerinde 11 aylık gecikmeyle başlayan ve 3,5 aydır süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını, resmi arabulucu sürecinin de uyuşmazlıkla sonuçlandığını anlattı.

Bugün, grev kararını asma noktasına geldiklerini ifade eden Ayçin, ''Tabii ki bu sürecin içerisinde masada anlaşarak, uzlaşarak bitirmek olduğu kadar, grev kararının ilanı da var. Ama bu sürecin içerisinde bu ilana olumlu cevap alamazsak en kısa sürede grevi uygulamaya koymak da var. Üretimi tamamen durdurmak da var'' dedi.

Ayçin, bu ülkenin somut şartlarını bilmeyen hiç kimsenin bu şirketin yeni kurulmuş bir şirket olduğu gerçeğini bahane ederek ve yine hiç kimsenin birinci dönem toplu sözleşmede kazanılmış mevcut hakların da gerisine götürecek herhangi bir anlayış beklentisine girmemesi gerektiğini belirtti.

Ayçin, daha sonra, işçilerin alkışları arasında grev kararını TEC binasına astı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler