İP, Özkök hakkında suç duyurusunda bulundu

İşçi Partisi, eski Genelkurmay Başkanı, emekli Orgeneral Hilmi Özkök hakkında Ergenekon şemasını gizleyip daha sonra çeşitli tertiplerde kullandığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 17.08.2009 - 09:52
Abone Ol google-news

İşçi Partisi, eski Genelkurmay Başkanı, emekli Orgeneral Hilmi Özkök hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hasan Basri Özbey, suç duyurusunun ardından Ankara Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, "MİT, 10 Temmuz 2003 tarihinde bazı komutanların gizli yapılanma içinde oldukları iddiasına yer veren Ergenekon şemasını, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e vermiştir. Ancak Özkök o tarihte bu belgeyle ilgili hiçbir işlem yaptırmadığı gibi emekli olunca da bu belgeyi yanında götürmüştür. Bu cebe koyup götürme eylemi aşiretlerde bile olmaz. Bu nasıl Genelkurmay Başkanıdır ki, başında bulunduğu ordunun kuvvet komutanlarını gizli yapılanmaların içinde olmakla, sabotaj düzenlemekle suçlayan bu belgeyi kurumdan gizliyor, kurum kayıtlarına kaydettirmiyor, özel amaçla kullanıyor" dedi.

Özbey, "Sözkonusu Ergenekon şeması, bugün Ergenekon tertibinde kullanılmaktadır. Ancak Hilmi Özkök'ün suçunu ele verdiği için gizlenmeye çalışılmaktadır. Özkök hakkında soruşturma açılması gerekir" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler