İşçiye vergi şoku

İşçiler, asgari ücretten vergi kesintisi olmamasını beklerken, Maliye Bakanlığı’nın tebliği ile şok oldu. Eskiden aralıkta yüzde 20’lik vergi dilimine giren asgari ücretli yeni düzenleme ile gelecek yıl eylül ayından itibaren bir üst dilimden vergi ödemeye başlayacak.

Yayınlanma: 29.12.2015 - 21:20
Abone Ol google-news

Asgari ücretliden daha fazla vergi kesilecek. 2015’te 12 bin liraya kadar olan gelirler yüzde 15’lik vergi dilimine girerken bu rakam bu yıl sadece yüzde 5 artışla 12 bin 600 liraya çıkarıldı. Yani 12 bin 600 liraya kadar olan gelirler yüzde 15’lik vergi dilimi kapsamında olacak. Üzerindeki gelirler ise yüzde 20’lik dilime girecek. Buna göre asgari ücretli eylülden itibaren yüzde 20’lik dilime gireceği için aylık kaybı 70 lira olacak. İşçinin 4 aylık kaybı ise 280 liraya çıkacak.

Konu dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun Türk-İş’i ziyareti sırasında da gündeme geldi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Ücretlerdeki düşüş yüzde 35’leri buluyor. Biz Maliye Bakanlığı’ndan bu konuda olumlu adım beklerken, 2 gün önce Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle pirince giderken evdeki bulgurdan olduk” dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler